You are currently viewing Takfläkt har landat

Takfläkt har landat

Jag kollade runt på lite olika takfläktar, men här blev valet för en gång skull väldigt enkelt. En Maxxfan Deluxe. Den är byggd på ett sätt att den har ventilationen riktad i spjäll nedåt under huven, vilket gör att det kan regna men den kan operera ändå. Den kan vara igång medan jag kör bilen också, men framför allt att den kan ventilera trots regn ute gjorde denna unik. Andra luckor hade regnsensorer som stänger igen luckan när det börjar regna, men då tappar man massor med ventilation om det regnar t.ex konstant i ett par dagar. 

Det enda jag stör mig på denna är att den är kritvit under huven och när den reser huven så lyser hela fläkten mot mitt svarta plåttak. Jag ska se om jag kan montera bort huven eller om det räcker att jag maskerar den, men jag ska absolut handla sprayfärg och åtminstone lacka ner den det som lyser upp absolut mest.

Därefter är den klar för montering. Jag tror jag behöver bygga en ram till den av trä inne i bilen också, så då vill jag sätta liggunderlag mellan ramen och plåten först för att kondensskydda plåten just där. Ska bar rita ut exakt mellan takbalkarna var jag vill ha den kontra solpanelen och takluckan, så ska mäta lite uppe på taket och inuti vanen. Vanen har tyvärr ett räfflat tak, så jag kommer att köra både med butyltejp och tec7-lim/tätning troligtvis, om jag inte bara kör med tec7 – men det blir en hel del att fylla ut mellan räfflorna, så kommer nog gå åt en tub då. Givetvis så ska plåten rostskyddas när jag sågat hål i karossen också innan något monteras, så därav vill jag ha uppehållsväder för detta och de kommande fönsterrutorna.

Lämna ett svar