You are currently viewing Passagerarstolen borttagen

Passagerarstolen borttagen

Jag ville lossa på plastbaljan som är insteget, men en skruv satt dumt placerad i förhållande till passagerarstolen, så jag lyfte först på sätena.. och hittade massa bös. Navkapslar, dubbla startkablar, bogserlina mm. Allt huller om buller. Inte undra på att det skramlar i bilen när jag kör. Det som gjorde mig mer förvånad var att det var fuktigt under. Suck. Sicka nötter som måste ta dränkt bilen med vatten när de körde rekond på den. 

 

 


Att ta bort stolen var enkelt dock. Fem bultar och ett jädrans vevande med spärrskaftet, sedan en till bult som höll ena bältet och vips så kunde jag lyfta upp sätet. Sätet är rengjort nu och nu ska jag se om jag kan sälja det. Det är ju i bra skick. Dock så blir bilen obrukbar på ett sätt, eftersom den är bara godkänd för tre säten – men jag ska ha den avställd och sedan så fort jag har en ny enkelstol monterad så kan jag registrera om bilen för två säten istället för tre. Nu kan jag dessutom röra mig friare inne i bilen medan jag bygger. 


Det som stör mig dock är att det var fuktigt även här. De måste ha dränkt golvet totalt, så jag måste ta bort hela plastmattan och torka ur och städa ur golvet rejält. Lika bra att rostskydda denna del också och jag tänker mig att jag ska ljudisolera lite med aluminiumskivorna som jag har och frågan är om jag inte ska dunka på en annan isolering också än den som sitter nu. Den gula isoleringen ser riktigt risig ut. Bättre jag köper EVAZOTE-liggunderlag och skär ut en ny foam som är fräsch. 

Jag måste i varje fall ta reda på hur jag kan koppla bort förarstolen, för jag tror det går kablage under den som måste tas bort. Det får bli ett kvällsprojekt. Just nu har jag klossat upp plastmattan och isoleringen lite iaf så det kan börja torka ur hjälpligt. Och plastbaljan som jag ville ta bort först, dolde även den massor med grus, smuts och begynnande rost. Lika bra att städa och rostskydda även här. 


Lämna ett svar