You are currently viewing Gångjärn Renault Master-dörr

Gångjärn Renault Master-dörr

Det här är på riktigt dåligt, men jag delar med mig så ni andra som har en Renault Master kan vara uppmärksamma på detta. Jag drog av en del av gångjärnet till ena bakdörren då den plötsligt inte ville gå igenom riktigt och jag tog i med våld. Inte illa att dra av en gjutjärnsdetalj, men det sitter två gångjärn som håller en bakdörr på plats. I gångjärnet så finns det små piggar, som gångjärnet roterar runt. Den nedre pyggen och längst ut, till höger i bild och mitt i ”urgröpningen”, den är nedsänkt en bit. Där samlas vatten. Och det hela börjar rosta. Det var så dörren började kärva utan att jag märkte det och den drog inte igen riktigt. 

Nya gångjärn verkar kosta en del pengar, suck. Begagnade med, typ en tusing direkt. Jag funderar på om jag kan ”hänga” dörren med en stötta på något vänster eller silvertejp eller vad som och se om jag kan skruva bort det här gångjärnet helt. Sedan lägga det i ättika eller cocacola i ett dygn, helt i blöt. Det är lättare att ”gnugga” igång det också om jag inte har dörren. Har än så länge kört med 5-56 och det kommer rejäla mängder rostvatten, men det hjälper ändå inte. 

Det som är trasigt på gångjärnet är en liten del som sitter bakom som ska få gångjärnet att följa dörrens rörelse. Det är faktiskt inte helt omöjligt att det kan gå att svetsa. Är lite sugen på att i samma veva be min vän som har svets att se om han kan göra ett försök. I sådana fall kanske det går att laga bakdörren mer eller mindre kostnadsfritt. 

Jag har även problem med att bilen larmar att bakdörrarna inte har låst riktigt, men det kan bero på detta. Att dörren inte går igen helt för att trigga den sensorn. Så jag skulle vilja börja med att fixa gångjärnet.

Till er som har Renualt Master – ombesörj just dessa gångjärn årligen! Inte minst i de små nedsänkta pinnarna, men lika bra att smörja och skydda alla rörliga delar i gångjärnet.

Lämna ett svar