You are currently viewing Första rostattacken!

Första rostattacken!

Efter typ VECKOR med regn varenda sablarns dag, så blev det äntligen ett pyttetlitet uppehållsväder så jag kunde flänga upp alla dörrarna på skåpisen. Jag kan ju relativt snart lägga isolering på golvet, behöver bara fixa lite rostfix. Där lasthållarna har suttit har det rostat lite här och var så jag gick loss på dem idag. Jag kan tillägga att sist jag gjorde något sådant här så var jag 17-18 år gammal och fixade på min gamla Volvo 244 GLE -77! Jag har inte pysslat med sådant här sedan dess och kommer knappt ihåg hur man gör.

Köpte en axialborste till vinkelslipen iaf och OJ vilket as till att ta bort målarfärgen (men inte sabba plåten. Gick blixtersnabbt! Sedan har jag sprayat med silikonborttagningsspray och penslat på rostomvandlare ner i hålen i två lager. Härnäst tänker jag göra en temporär maskering med en kartong som jag gör ett hål i och ska primea överallt där jag gått loss idag. Det var en del ytrost, väldigt, väldigt tunt här och var i plåtskarvar. Gissningsvis snö som folk dragit in och som legat på golvet. Har penslat på rostomvandlare överallt där. Kommer spraya över med svart färg sedan (random Biltemafärg bara, inte originalfärg). 

Hittade lite rost undertill på förardörren också som jag inte sett innan så tog det också idag. Sedan har jag mängder med stenskott fram på bilen som jag skulle vilja ta tag i, bara få bort rostrosorna och åtminstone primea där. Jag vet dock inte hur man spraylackar det snyggt själv när det är så många stenskott utspridda. Ska köpa hem originallack iaf och åtminstone göra ett försök att spraya, våtslipa, spraya igen och sedan polera ut där så får jag se hur det blir. Rosten i motorhuven blir trixig, men ska även där se om jag kan blåsa på med vinkelslipen och åtminstone stoppa angreppet där. Likaså på fjäderbenet bak på bilen. 

Sålde min gamla domkraft, så ska köpa en ny garagedomkraft och två pallbockar och se om jag kan hissa upp bilen och ta bort bakhjulet. I samma veva kan jag passa på att se hur bromsskivorna mm ser ut. Jag tycker de ser lite väl rostiga ut för att vara så pass nya som de ska vara på servicekvittona, så ska fråga en expert om utlåtande.  

Lämna ett svar