You are currently viewing Vädret ställer till det

Vädret ställer till det

Det har varit höstväder deluxe nu ett tag. Våldsamma regn nästan varje dag. Jag hade trott att det skulle vara lite mer uppehåll, men nu känner jag mer och mer att det här går ju inte. Jag inbillade mig att jag skulle kunna arbeta inuti vanen även om det regnar, men jag lyckas inte dra in en elkabel dit utan att det regnar in. Det är nästan så att jag borde så fort jag spikar designen, börja med att montera en kontakt för landström och se till att få ett temporärt 230V-uttag inne i bilen. Då kan jag har dörrarna stängda men ändå ha arbetsbelysning och annat medan det regnar. Sedan söker jag med ljus och lykta efter ett garage eller en lada eller så, där jag kan ställa skåpbilen i vinter och kanske rentav jobba på den där. Lite tråkigt blir det om jag inte kan jobba på bilen hemma på gården, det blir ju mer ett projekt om jag måste köra iväg någonstans för att kunna arbeta på den dock. Ett alternativ är att köra hem bilen t.ex. en helg med bra väder, bygga hemma och sedan köra tillbaka den till garaget. 

Jag behöver även montera bort jorden från batteriet och börja backa lite elkablar samt försöka förstå hur kablarna går runtom i bilen. Det är kablar till innebelysning som ska bort helt. Det är kablar till baklyktor, centrallås och dörrsensorer. Kablarna är dragna där jag tror att jag kommer att vilja skumisolera, så absolut bäst hade varit att köpa grov flexslang, ta loss en kontakt och sedan se om det går att mata på slangen för att skydda kabeln. Går inte det så funderar jag att göra som en annan tipsade mig om, låta originalkablarna ligga där de ligger, men dra en tom flexslang på exakt samma ställe. Skulle något hända med kabeln längre fram, så drar man nytt i den tomma slangen. 

Överlag blir hela eldesignen första prio ihop med håltagning för fönster och takluckor, så fort jag spikar designen. Det kommer krävas en del tankeverksamhet, helt klart och alla tankar runt elen kommer jag att få ta i ett eget inlägg. Det ska upp belysning på utsidan, jag ska ha nytt och bättre billjud mm.

Oavsett; om någon vet en inomhusförvaring för kärran öster om Göteborg (Mölnlycke/Lerum/Floda/Stenkullen/Landvetter/Bollebygd), så hojta till!

Lämna ett svar