You are currently viewing Strul med bilen direkt

Strul med bilen direkt

Mhm, egentligen vad kan man förvänta sig från en bil som har gått 16 000 mil? Samtidigt så är den bara 5 år gammal Egentligen BORDE det inte vara så mycket strul kan man tycka, men det har onekligen inte börjat bra. Jag märkte förra veckan att jag inte kunde låsa bilen. Vet inte om det fungerade innan eller om det började strula, men centrallåset låser upp sig omedelbart vid låsning. Efter mycket om och men så märkte jag att bakdörren verkade indikera att de var öppen. Om jag slog igen den med mer våld, så fungerade det plötsligt fint och jag kunde låsa den. Dock verkade den lite skev och jag tänkte så sent som idag att jag borde lämna in den och få plåten riktad eller vad som nu var problemet. Sedan ikväll gick den plötsligt inte att låsa igen och jag våldade på den igen. Då visade det sig att den hade inte låst upp låset på just den dörren, trots att resten av bilen var upplåst – så när jag tjongade igen dörren med full kraft så slog jag av en del av gångjärnet nertill höger på dörren. Nu såg jag även att det rann en del rostvatten därifrån, så det gångjärnet fick sig lite 5-56 – men detta var nog orsaken till att dörren såg skev ut (och kanske också orsaken till att dörren inte indikerade stängd. Gångjärnet gick antagligen inte hela vägen in som det skulle eftersom det rostat ihop. Börjar inse nu att ROST kommer bli det jag får kriga emot på denna bil. Hela tiden underhålla, rostskydda, smörja och vårda bilen med tvätt osv. Jag kommer heller inte att vinterköra den mer än för att möjligen rulla igång den en gång i månaden för att underhålla bromsar mm. 

Tyvärr så härom dagen så luktade det även bakelit så tydligen låg bromsen på vänster bakhjul. Så har onekligen lite mekaniskt fix att ta itu med (som jag inte ens vet hur man gör med, men det är bara att googla och lära sig och våga testa hmmpf…. been there done that).

Lämna ett svar