Nya tankar kring layout

Jag velar och velar och velar. Det är på ett sätt klockrent med en van där jag har två sidodörrar. Den öppenheten och luftgenomströmningen är ju oslagbar! Det känns nästan lite som 360-graders vy om man står framme i bilen och tittar runt. Att parkera bilen med bakänden vid en strand t.ex. kommer ju ge en helt underbar vy om inget blockerar dörrarna och man kan se ut runtom. Just detta har stökat till det i mitt huvud rejält. 

Jag hade först ritat in duschen mitt i vanen just för att få en lounge framme i vanen, men loungen blev liten och det kändes som att sitta två personer i det hörnet skulle innebära att man sparkar på varandras ben. Den lösningen fungerar endast om jag köper en swivel chair, en helt ny passagerarstol med snurrplatta. Kruxet är att de stolarna är galet svåra att få tag på om man ska ha en originalstol. Jag skulle kunna köpa två pilotstolar, men det springer iväg typ 20 000 kr på bara det. Inte värt det. 

Så idag ritade jag istället på att flytta toaletten fram till vanen och göra en smal dörr in (40 cm, så man får gå på sidan in) och köket intill. Diskho och gasolbrännare med utfällbara skivor för mer bänkyta. Sedan till höger en sits med kylbox under, till vänster lite förvaring och en annan sits med förvaring under. Utdragbara bord mellan. Det ger en trevligare sittyta om man är två personer, då man kan sitta mitt emot varandra. Sedan en utdragbar säng som är 120 cm om jag reser själv, men går att dra ut till 160 cm om två personer reser. 

Denna planlösning fungerar helt klart, men jag får väldigt lite nytta av den där extra sidodörren. Det blir bara några decimeters lucka om jag öppnar upp den helt. Det stör mig lite. Jag kan inte heller nyttja hela den delen som är ovanför cockpit, där det är en rejäl hylla som jag kan bygga luckor framför. Så är lite tillbaka på ruta 1 igen. 

Toaletten och badrummet är verkligen det som slår ut allt i planlösningen hela tiden. Jag kommer dock inte att offra den delen. Det är ett på tok för bra utrymme för att torka blöta träningskläder, friluftskläder, kunna ställa i blöta trailskor, kanske rentav ha en säck för smutstvätt där osv om jag inte nyttjar duschen – så utrymmet i sig kommer ju även att användas för diverse förvaring inklusive toaletten. Det som krockar med toaletten är sängen och bredden på den. Jag har än så länge inte släppt det där med att ha en fast säng eller som idag då jag spånade på att ha en 120 cm säng som går att dra ut till 160 cm om man åker två. 

Så dagens planlösning fungerar om jag är villig att strunta i att jag blockar mer än hälften av ena sidodörren. Jag ska försöka rita upp två planlösningar till, även om jag inte gillar dem just nu i tankarna, men bara för att testa och se vilken som känns bäst.

Lämna ett svar