You are currently viewing Fukt, rost och annat bös

Fukt, rost och annat bös

Kommer att få städa och rengöra bilen i omgångar och det kommer att ta sin tid. Det är en rätt stor yta att städa jämfört med en vanlig bil, samtidigt som det är mängder med små utrymmen och skrymslen som jag t.ex. inte har på min BMW. Överallt grus, smuts, vägsalt osv. Av en slump så lyfte jag på golvmattan vid förarstolen för att dammsuga och det var alldeles fuktigt under. Skulle vilja ta bort den golvplasten helt, men måste kolla om det går utan att ta bort stolar mm. Hade varit gott att ljudisolera under där samt se till att all fukt verkligen torkar ut. Ingen aning vad den kommer ifrån dock, så det där får jag ha lite koll på. 


När jag nu rengör allt så ser jag också hur det ser ut med rost. Det finns pyttelite ytrost i skåpet på väggarna, gissningsvis som uppstått pga kondens mot plåten. Den tänker jag slipa ner lite fint för hand med handslippapper bara och sedan dra på rostomvandlare. På golvet är plåten blottad på flera ställen, så där ska jag torka bort eventuellt fett och dra på primer. Just nu funderar jag på att primea precis hela golvet och sedan även dra på ett lager färg. Även om det ska byggas ett golv ovanpå här, så är det ändå gott att veta att det är fint och rent under och skulle fukt leta sig ner så är plåten mer skyddad. 

Skruvhålen från där lastsäkringen har suttit har också rostat och fått lite ytrost omkring. Här ska jag slipa upp med vinkelkapen och axialborste, sedan dra på rostomvandlare även här. Jag tänkte först skruva i nya bultar i hålen för att täppa igen dem, men får de om det är möjligt med tanke på rosten. 

Sedan längst bak i en balk så har rosten faktiskt kexat lite. Inte mycket, men jag hade aldrig sett det om jag inte städat och såg att det runnit rostvatten på insidan av väggen. Den kan jag inte riktigt slipa, utan jag får försöka pensla på rostomvandlare runt om. Möjligen om jag kan låna en dremel av någon och komma upp på baksidan och slipa av lite. 

Jag behöver ju inte vara supernoga med lackeringen här sedan utan kan säkert bara köpa svart sprayfärg på Biltema. Det gör inget om det blir nyansskillnader eller annat, men jag vill onekligen inte bygga något i bilen innan jag känner att plåten är fin under/bakom.


Lämna ett svar