You are currently viewing Stäääääädning!

Stäääääädning!

Då är vanbygget officiellt igång. Jag har såååååååååå galet mycket som ska göras på den, så det här kommer att ta tid. Om jag blir färdigt ill våren, så är det bra jobbat. Jag kan bara bygga på min fritid som är begränsad till kvällar och helger och jag har inget garage jag kan jobba i när vintern kommer, utan vanen kommer att få stå utomhus. Därav vill jag försöka få en del av ”utomhusjobbet” gjort nu innan vintern kommer, inklusive montering av solpanel, håltagning för taklucka, fläkt, fönster mm. 

Tidigare i veckan använde jag vanen och körde till soptippen för att slänga all inredning jag rivit ut. Paneler, gammal isolering och golvet. Tyvärr satt golvet klistrat med silikon och satt så in åt helskotta hårt, så jag fick såga sönder det i delar och bryta med kofot. Vilket i sin tur gjorde att jag fick sågspån precis fulla bilen. Bilen var rekondad i sommar innan jag köpte den, men vi har alla olika definition på renlighet och rekonditionering. Jag upplever inte bilen som speciellt ren någonstans, men då bedömer jag också den utifrån att bruka den som en husbil och inte som random skåpbil på en firma. Det finns också en märklig lukt i bilen som jag inte kan riktigt härleda till något eller beskriva. Det luktar bara konstigt. 

Så operation ”städa bilhelvetet” har börjat och kommer ta ett litet tag. Allt ska dammsugas rejält och jag har ikväll också blåst ur trösklar och annat med tryckluft. Sedan har jag duschat golvet i avfettning och spolat av det i omgångar. Innan jag bygger något ska bilen vara helt ren. Det får inte finnas det minsta organiskt material som riskerar att byggas in och skapa mögel eller annat, så bilen ska verkligen vara ren och fräsch och helt torr innan jag börjar bygga. Jag kommer härnäst att våttorka alla ytor och gå loss med såpvatten på hela kupén bland annat, samt ställa ut mitt ozonaggregat och ozongasa hela bilen för att neutralisera alla lukter och få den väldoftande och fräsch. 

Lämna ett svar