Bort med limmade golvrester

Efter alla år med mitt mögelhus och den totalrenovering jag har gjort, så har jag lärt mig massor om fukt, lukt, mögel och annat. Det sista jag tänker göra med mitt vanbygge är att bygga något som potentiellt kan bli en fuktfälla eller skapa grogrund för mögel. 

En av de delarna är organiskt material närmast plåten. Oorganiskt material kan inte mögla. Inte heller fälla elak lukt om det blir fuktigt. Blöt plåt luktar inget, blöta plastdetaljer luktar inget. Däremot t.ex. trä om det blir fuktigt är förrädiskt. 

Efter att ha brutit loss golvet som var limmat i vanen, så var det kvar rester av golvet lite här och var. Små träflisor och trädelar. Att bygga ett isolerat golv ovanpå detta och lämna trät under känns inte ok. Skulle jag t.ex. spilla vatten och det skulle komma ner under, så istället för att torka ut så skulle trät suga åt sig det och börja mögelprocessen då den relativa luftfuktigheten just där skulle vara mer än 75%. Alltså vill jag ha alla ytor helt plåtrena innan jag börjar bygga något. Silikonkluttar gör dock inget om de är kvar, det är inget organiskt material. 

Jag slet som en dåre med kniv ikväll, men kom knappt någonstans alls. Silikonet eller limmet som är använt sitter som berget. Köpte istället en extra japanspackel som jag försöker skrapa loss trät med och köpte också silikonlösning på Biltema. En gelform som penslas på och en slags citronsyra som ska kunna lösa upp silikonet. 

Lämna ett svar