You are currently viewing År 2019 är igång – nu kommer jag upp ur mitt ide

År 2019 är igång – nu kommer jag upp ur mitt ide

Jag avslutade 2018 med en fantastisk egenkomponerad träningsresa till Madeira och nu är 2019 igång på riktigt.

Det har varit lite tyst från mig här på bloggen ett tag nu, men jag lever och mår prima. Kanske bättre nu än för några veckor sedan. Jag var riktigt trött innan jul- och nyår, inte minst efter en tuff period på mitt jobb, men en träningsvecka på Madeira gjorde susen för välbefinnandet. Temporärt. Jag fick fantastisk traillöpning i bergen och riktigt bra gympass där, så pass bra att jag kan tänka mig åka tillbaka dit igen för en liknande vecka. Väl hemma så blev jag lite vintertrött dock, vilket jag inte brukar bli på samma sätt. Den här mörka årstiden är inte min favorittid, även om det kan vara väldigt vackert en solig vinterdag med glittrande snö. Dock just att åka till jobbet i mörker och komma hem i mörker, tär lite på mig. Jag valde dock att öka intaget av D-vitamin och likaså Omega3, två av de kosttillskott jag använder och som faktiskt har vetenskapligt bevisad effekt. Placebo eller ej, men jag kände att jag fick lite energi tillbaka och nu är den bara på rejäl uppgång. Sista veckan nu har bjudit på något som liknar lite för tidig vår och våren brukar göra magi för mitt välbefinnande överlag. Jag formligen älskar när det börjar dofta ”blöt mark” ute i naturen och det blir lite ljusare på dagarna.

Det som också har hänt är att jag har äntligen bearbetat och släppt tanken på att ha misslyckats med Everest, inte bara en utan två gånger nu. Istället har jag tittat på filmklipp från de berg jag faktiskt har lyckats bestiga och har börjat känna att det är viktigare att vara stolt över de bedrifterna, än att fokusera på två nederlag. Det tog dock på riktigt ett halvår för mig att faktiskt smälta det och vända nederlagskänslan till en känsla av stolthet – och att blicka framåt istället för bakåt. Så pass stor påverkan har Everest haft på mitt liv och det säger en hel del om vilket enormt mentalt fokus jag hade på det berget.

Jag har flera tankar framåt, men jag har en avloppsrenovering till mitt hus som måste genomföras i år. Kommunen gjorde avslag på i praktiken samtliga avlopp här ute där jag bor. Så innan jag har gjort det och vet vad det slutligen landar på i kostnad, så får jag vara lite restriktiv med äventyr och trailtävlingar. Därmed inte sagt att jag kommer att kunna låta bli det i år. Jag har flera planer som jag håller på att smida och jag har även fått för mig att jag ska försöka slå ett världsrekord kopplat till ett äventyr. Dock inte i år, men kanske om 1-2 år – om jag hinner och kan förbereda mig för det. Mer info kommer om just det längre fram, men det kopplat till en arktisk expedition.

Det jag har insett är också att jag måste stuva om lite i tid och ambitioner. Jag har mitt jobb, som även har tidskrävande tjänsteresor. Jag har denna blogg, min snickarblogg – samt att jag gästbloggar på Trailrunning Sweden. Utöver det så har jag massor med andra intressen samt känner mer och mer att jag skulle vilja göra något kopplat till området traillöpning som trots allt är en kraftigt växande idrottsgren i Sverige och som jag verkligen brinner för. Nog för att jag gillar fjällvandring, träning på gym, bergsklättring mm, men traillöpning/terränglöpning är någonstans ett slags fundament till allt. Det är den träningen som gör att jag får fysiken till att bestiga höga berg och det är den träningen som har mest effekt på mitt mentala välbefinnande i vardagen. Det har kommit riktigt intressanta studier som verkligen påvisar konditionsträningens effekt på hjärnan (sök gärna upp föreläsningarna av Anders Hansen som finns på youtube och ta en titt på hans bok ”Hjärnstark”).

Det går dock inte att göra allting på en och samma gång och jag har mer eller mindre bestämt mig för att minska ambitionen på min snickarblogg och enbart låta det vara en blogg och inte en portal som jag tidigare hade tänkt. Samtidigt har jag tankar på att göra om denna blogg en aning. Nu på sista tiden så har både min instagram och mitt youtubekonto för trailrunning/äventyr börjat dra iväg i följare och uppmärksamhet, så jag skulle vilja knyta ihop allt lite mer. Bilder och filmer har otroligt bra genomslagskraft och väcker nyfikenhet och intresse.

Just därför lägger jag lite tid och krut nu på att faktiskt göra färdigt några äldre filmer och filmklipp från mina äventyr och tävlingar nu. Det kommer att komma mer info här inom kort, men energin är tillbaka på skyhög nivå och jag börjar bli mer och mer taggad för att möta 2019 på riktigt. Dags att göra allt vad jag kan för att mitt liv ska bli så roligt och så innehållsrikt som möjligt – även detta år. Nu kör vi!

 

Lämna ett svar