You are currently viewing Återtåget har börjat.

Återtåget har börjat.

Jag börjar sakta men säkert komma igång igen med träning och målsättning framåt. 

Kroppen har varit lite seg efter Everest nu. Har hostat vid fysisk ansträngning och det har känts rätt kasst överlag. Berget har brutit ner muskelmassa och jag har förlorat kondition, samtidigt som lungor mm har tagit stryk. Det kommer att vara motigt och det är motigt nu när jag försöker träna, för det känns som om jag har backat flera år i form och fysik. De två Everestförsöken har tagit muskelmassa men lämnat eller rentav ökat fett runt buken mm, så jag har fått en skalbaggekropp jag inte alls trivs med.

Kruxet är dock att det går knappt att få ihop formeln med att fettförbränna, bygga muskelmassa och bygga kondition samtidigt, utan jag får periodisera och försöka växla de olika momenten i min kommande kroppsförvandling. Jag ska bli starkare, snabbare, komma i bättre form och bli mer uthållig än någonsin förr. Det kommer att bli fler berg att bestiga, men inte i år, åtminstone inte som expeditioner. Däremot kommer jag att springa upp på lite bergstoppar i år. Det blir dock ett par tuffa veckor och månader nu med att hitta tillbaka till fysiken jag hade innan först och främst.

Jag kommer att fortsätta upptäcka, äventyra, klättra, springa och erövra världen på mitt eget sätt. Glöden och gnistan har inte slockat hos mig ännu, det räcker inte med två misslyckade Everestförsök för att sänka mig.

 

Lämna ett svar