You are currently viewing Försök till ersättning

Försök till ersättning

Jag är ute med stora håven nu, men vilket meck det är med allt… 

Då har jag lärt mig något nytt. Falck Assistans som hade koll på min sjukhusvistelse i Nepal, förhandsgodkände aldrig min hemresa vilket de måste göra för att man ska få ersättning av försäkringsbolaget på hemmaplan. Läkarna på sjukhuset rekommenderade mig att resa hem och inte gå upp på högre höjd, men det går inte att yrka nu i efterhand. Så innan man avbryter sin resa så måste man få ett OK från SOS eller Falck och få det dokumenterat. Där gick jag bet på lite pengar som jag annars hade kunnat få tillbaka. Surt!

Jag kommer dock att få lite ersättning för flygstrulet som var på hemresan där jag åkte på förseningar och fick köpa nya biljetter mm. Detta står hemförsäkringsbolaget på. Sedan försöker jag se om jag kan få tillbaka något från SAS som strulade med en bokning samt från Qatar som stod för två försenade flygplan. De har dock inte gjort det lätt för oss resenärer att yrka ersättning även om man har rätt till det. Formulär som är lite gömda, det tar lång tid att handlägga osv.

Det är nog det som jag grämer mig med mest just nu, att det inte gick att få tillbaka något av expeditionskostnaden utan de pengarna har dragit sin kos. Det slår riktigt hårt mot en icke professionell äventyrare som inte har några sponsorer kan jag säga…

 

Lämna ett svar