You are currently viewing Isfallet skördar offer

Isfallet skördar offer

Igår var jag riktigt sliten efter acklimatiseringsturen… Eftersom jag var så lågt syresatt så svarade benen med konstant mjölksyra så jag fick kriga som tusan. Väl tillbaka i Basecamp var jag rätt utslagen sedan. Drack för lite men hade bra aptit.

Lite komiskt, men går man i mina fotspår, så är det lättare att bestiga världens högsta berg än att få till en relation. Fick kontakt med en superhärlig person hemifrån över nätet och har haft långa, härliga konversationer dagligen under hela min expedition. Så otroligt mycket min typ. Supersöt, sportig, ingen stadstjej, runt 30 år, inga barn ännu men vill ha, färdigfestad, kanonmatchande livsstilar osv. I praktiken precis allt det jag söker. Så hörde hon plötsligt inte av sig alls under fyra dagar, för att igår ge beskedet om att hon är intresserad av någon annan. Haha! Brädad när man är på Everest alltså. Samma visa om och om igen, alltid något som skiter sig, men aldrig samma orsak två gånger. Nåväl, lite synd bara för dagarna är långa här och det var skönt att ha någon att tänka på, något konkret att drömma om osv. Det lyste upp tillvaron lite och framför allt vilodagarna här är brutalt långsamma.

Isfallet är lika styggt i år som vanligt. Igår kollapsade en snöbrygga där det inte fanns rep för att säkra sig så en man föll 15 meter ner i en spricka och skadade sig. I natt kom folk och ropade 04:30 precis utanför mitt tält då jag bor granne med sjukvårdstältet. En platå hade rasat mitt framför folk i isfallet, flera skadade, men än så länge ingen som har omkommit.

På grund av vädret så blev det en extra vilodag idag, men imorgon rör vi oss till Lobuche, med toppförsök under natten. Jag kommer att vara offline några dagar pga det.

Jag har gnällt lite till min sherpa för de vill verkligen göra ett team med mig och den nepalesiske killen som aldrig har bestigit ett berg. Han vet inte ens vad rest-step-tekniken är för något! Jag försöker lite ödmjukt få min sherpa att förstå att vi är helt olika klättrare.

Resten av min dag idag går ut på att fokusera på acklimatiseringen. Dricka, äta, vila. Namaste!

Lämna ett svar