You are currently viewing En brutal dag.

En brutal dag.

Har haft en riktig skitdag på ren svenska. Jag borde för övrigt ha bett en vän sköta bloggen hemifrån. Det är nästan omöjligt ibland att ladda gränssnittet. Internet är svajjigt mm. Jag kan inte svara på kommentarer här iaf.

Jag hade bara 66% syremättnad igår vilket är galet lågt och idag skulle vi gå i grupp upp till Pumori C1.

Klättringen blev snabbt grisigt tröttsam. Scrambling över stenblock och hela tiden fokus på fötter och händer. Jag med trasiga axlar ogillar balansövningar på stenblock skarpt. Det tog flera timmar över stenblock och lösgrus, smalt och brant samt hög halkrisk, inte minst när vi kom upp i snön.

Jag körde reststep-tekniken och var pga det starkast uppför i gruppen. Väl framme på 5800m så var det en magnifik vy över Everest mm, men jag hade bara en sak i tankarna. Hur fan vi skulle ta oss ner.

Efter en timme bar det av nedför och jag flåsade nästan mer mot för klättringen uppåt. Spände mig till tusen och fick tokfokusera på att inte halka i lösgruset eller på de spetsiga klippblocken. Huvudvärken skenade, den kom av höjden men skjöt iväg pga ansträngningen. Jag kom ner utan att halka och utan att ha slitit någon axel ur led, men det var 50% scrambling och 50% lösgrus. 0% stig. Helt klart det tråkigaste jag gjort i klättringsväg någonsin. Ge mig gärna branter och stup, men ge mig snö/is och stegjärn!

Återstår att se hur kroppen reagerar på att ha varit uppe på 5800m. Verkar vara en storm på väg in och har snöat så vet inte riktigt kommande dagars planer. Lobuche ska bestigas härnäst, men jag kommer nog kräva en vilodag först innan vi ska vandra dit.

Nu är leken över och kampen igång på riktigt.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. pewo

    Om du skickar bild+text på mailen, så kan jag lägga upp det om du vill.
    /Pewo

    1. happyhiker

      Tack, får se hur det går. Nätet har legat helt nere nu.

Lämna ett svar