You are currently viewing Mot 5000 meters höjd!

Mot 5000 meters höjd!

Nöter vidare i Himalaya. Var uppe på 5000m idag, så kroppen borde acklimatisera för 5k i natt. Borde nå mitt hem i Everest Basecamp inom 2-3 dagar. Har en liten förkylning på gång pga störigt växlande väder som växlar mellan mulet, snö och iskalla vindar till stekhet sol, men annars känns allt riktigt bra.

Dagens klättring blev lite svårare scrambling på nysnö som gjorde klipporna snorhala. Var lite rädd för min trasiga vänsteraxel och att jag skulle dra den ur led, men det gick bra. Min trasiga handled läker faktiskt riktigt bra trots att jag lämnade stödskenan hemma. Galet att försöka bestiga världens högsta berg med två trasiga axlar och en trasig handled, men jag vet att det inte kommer att stoppa mig.

Min sherpa är lite rolig, men han är överbeskyddande deluxe. Typ värre än min mamma. ”Har du vantarna med dig?”. ”Akta staven, du kan peta ut ögat!” ”Du har väl skaljacka med dig?”. Jag försöker använda min sociala kompetens och spelar med bara. Han känner trots allt inte mig så jag får väl förtjäna hans respekt succesivt.

I förrgår höll ett flygplan på att krascha i Lukla igen. Verkade som om bara ena bromsen tog vid landning och planet girade kraftigt.. Alltså den här flygplatsen… piloten som flög mig gjorde korstecknet innan vi startade. Känns tryggt! Flygplanen måste gå in i en bergsklyfta strax innan inflygning och där blir det ofta turbulens mm. Direkt efter klyftan drar de ut klaffarna och dyker ner mot landningsbanan.

Det här varit mycket mindre folk på leden i år och troligtvis gör vädret att flera flyg till Lukla ställs in. Skönt för min del iaf.

Mot Lobuche imorgon och upp på 4900m. Basecamp är på 5400m så närmar sig nu.

Lämna ett svar