You are currently viewing Mot nya höjder

Mot nya höjder

Traskar vidare uppåt mot Everest Basecamp. Förflyttning idag igen, kortare tur till Dingboche. Sov lite oregelbundet i natt, måste verkligen få till sömnen. Det känns som om det är något mentalt och inte fysiskt som väcker mig. Drömmer konstigt. Kan vara alla intryck och äventyret i sig, för det är rätt galna kontraster mot för hemma.

Förkylningen som var på g innan backade helt, men idag tror jag den är på g på riktigt. Vädret har varit riktigt lurigt att klä sig för då det växlar hela tiden. Förra året var det mer stabilt, men antingen gassar solen på så jag blir överhettad eller så går den i moln och ersätts av iskalla vindar. Har testat flera kombinationer av kläder utan framgång. Dundrar på med ännu mera vitlök, ingefära och honung nu iaf. Känns skönt att ha tagit med ca 60 strepsils också.

Börjar närma mig Everest basecamp och mitt hem lite så smått. I morgon bestiger vi en liten topp så jag får nosa på 5000m innan vi kan ta oss vidare. Saknar röda blodkroppar för 1000m till nu innan jag kan nå mitt hem.

Internet är högst begränsat här och wordpress har en urdålig funktion för att ladda upp bilder, så jag kommer få svårt för att lägga upp bilder på bloggen. Däremot fungerar det lättare på Instagram, så följ mig där på happyhiker.se för bilder.

Lämna ett svar