Från Namche till Pangboche

Äventyret fortsätter! Aptiten är på topp. Nöjde mig inte med en pizza igår kväll utan toppade med en ostomelett.

Sov lite ryckigt i natt med. Drömde massor och vaknade många gånger. Inte så bra då det stör djupsömnen, men vet inte vad det berodde på. Körde med öronproppar då en hund skällde precis hela natten, men skallet skar igenom så det kan ha varit orsaken.

Vaknade med fräscha ben idag iaf och en syrecheck visade 92-94%, hoho. Gott!

Första etappen var lätt och mysig, sedan bar det av rätt ner i en dal. Jag mindes just detta parti från förra året. Jag drog nytta av mina erfarenheter från skyrunning och bergslöpning. Stavarna åkte fram och jag formligen flög ner till lunchstället utan speciellt hög puls eller ansträngning. Stavisättning och vägval satt som ett schmäck.

Efter lunchen i dalen började klättringen mot Tengbuche. Jag visste ju vad som väntade så jag fördelade energi och tempo därefter. Tävlingsskallen fick jag lägga åt sidan då horder av människor joggade förbi för att visa hur vältränade de var. Jag försökte fokusera på att jag knäcker dem i vilket bergsrace som helst om jag så vill. Det är inte jag som kommer ha huvudvärk ikväll och jag är inte här för att hävda mig eller mäta mig mot någon eller något. Inget annat än 8848m. Precis som jag trodde så passerade jag några av dem lite senare, ståendes dubbelvikta och kippandes efter andan men jag trampade förbi nästan heltyst i andningen med mina snigelsteg.

Kände mig fräsch vid Tengbuche och vi trampade på rätt så bra till Pangboche också, framme vid 14-tiden.

Passade på att öva lite diafragma-andning idag. In med luft långt ner i lungorna och stora lugna andetag. Inte direkt det sexigaste jag vet då buken skjuter ut som om jag vore gravid i sjunde månaden, men det är stor skillnad mot att bara andas med bröstet sett till luftmängd som man får in.

Dagens negativa var två blåsor på varsin häl. Trots samma strumpor (dubbla) mm som hemma. Gissar på att värmen och svetten bidragit. Får dra på skavsårsplåster.

Äventyret fortsätter in i dalen och mot Everest BC.

 

Lämna ett svar