You are currently viewing Toalettpapper – tricket för friluftsliv

Toalettpapper – tricket för friluftsliv

Även de små detaljerna räknas inför ett friluftsäventyr.

Idag är det stor genomgång av utrustning igen. Det är dags att tömma minneskort till actionkameror, ladda batterier, mäta spänningen på alla batterier till pannlampor, kolla att pannlampor fungerar (har alltid både batterier och lampa i reserv) osv. Mycket detaljarbete alltså, så det tar sin lilla tid. Precis nu så gjorde jag i ordning toalettpapper som jag behöver ha själv under vandringen till basecamp. Det går att köpa i Nepal också, men då får man antingen sådant där tunt papper som måste vikas i flera lager, eller så får man strävt/hårt papper. Lite skönare med svenskt lyxpapper för ändalyktet kan jag tycka, så två rullar åker med. Det föranleder mitt gamla papperstrick, vilket jag skrivit om här på bloggen innan, men som tåls att nämnas igen. Man kör ner ett finger mellan kartongrullen och pappret inuti och lirkar loss rullen lite så man kan dra ut den. Då följer pappret med och vips så har man en ”torky”. Toarullen går nu att platta till så den tar mindre plats. Sedan lägger man toapappret i en plastpåse, drar ut pappret från centrum av rullen ut genom påsen och tar en till plastpåse utanpå där papperssnutten får ligga. Nu har man en platt toarulle, som är vattenskyddad och gör att man kan ta fram den även om det regnar och man behöver göra behoven utomhus. Blöta händer kommer inte åt rullen inuti innersta påsen. Voilá.

Även de små detaljerna räknas för ett lyckat äventyr eller lyckad expedition. Mvh/Utrustningsnörden

Lämna ett svar