You are currently viewing Sista träningsrycket nu innan Everest

Sista träningsrycket nu innan Everest

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Passar på att krydda med mer alpin träning i Bollekollen, Bollebygds skidbacke.

Det har varit en seg vinter i år och är fortfarande rätt segt, även om solen börjar värma lite mer nu. Det är dock gott med snö i lokala skidbacken här på västkusten, så jag passar på att träna med exakt samma utrustning och ryggsäck med 22 kg i vikt, vilket är ungefär den packningsvikt jag räknar med att bära när det är som tyngst på Everest. Räknar med något långpass traillöpning också om isen försvinner, men nu denna vecka har det töat och frusit på igen, så det är isgator på varenda vandringsled och går inte att ens ta en promenad på.

Promenader står dock på agendan när jag kommer in på sista veckan före avresa. Jag märkte sist att jag kom alldeles för stressad till Nepal. Jag var uppe i varv, efter jobb och allt annat på hemmaplan. Det gjorde att jag mentalt var alldeles för speedad och jag har reflekterat nu i efterhand att jag halvjoggade liksom förbi turister och tyckte att alla var så långsamma. Man MÅSTE vara långsam under acklimatiseringen! Jag måste banka ur min tävlingsskalle och banka in en lugn, harmonisk och avslappnad mentalitet istället. Så min taktik denna gång är att sista veckan dra ner på tempot, försöka stressa av och ta det riktigt, riktigt lugnt. Lyssna på lugnare musik och försöka meditera lite. Tyvärr kommer det att vara högtryck på mitt jobb precis innan jag åker, men jag tänker försöka att balansera upp det med lite lugnare fritid.

Än är det inte avresa dock, så nu gäller det att kriga på hårt kommande dagar.

Lämna ett svar