You are currently viewing Bunkrat med kosttillskott från Proteinbolaget

Bunkrat med kosttillskott från Proteinbolaget

 • Inläggskategori:Blog
 • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Börjar kännas på nerverna nu, äventyret är nu inte långt borta! Flera saker återstår dock att fixa.

Igår kom ett paket med massa godsaker från Proteinbolaget. Den här gången kommer jag att boosta kroppen så mycket som det går och försöka backa upp kroppens alla processer med t.ex. aminosyror (EAA) och multivitamin. Nu till helgen ska jag prova hur min kropp pallar järntillskott också, så jag kommer medvetet att äta lite mindre järn ett par dagar samt lägga mig på kaloriminus för att åtminstone minska upptaget av järn från t.ex. kött. Sedan ska jag se hur min mage hanterar järntillskottet mm. Skönt att testa det hemma i lugn och ro med tillgång till riktig toalett mm.

Jag kommer också att försöka trycka i mig så mycket energi det bara går på Everest och öka kolhydratsintaget markant. På andra expeditioner och berg har jag inte brytt mig så mycket, för det har varit så pass korta expeditionstider att kroppen ändå inte har hunnit brytas ner så mycket. Muskelmassa har gått förlorad, men jag har ändå kunnat hämta tillbaka det genom muskelminnet och träning. På Everest är dock tiden på berget så extremt lång att kroppen hinner brytas ner rätt så rejält.

Börjar känna mig mer och mer taggad nu iaf, riktigt redo för att kriga, kämpa och slita som ett djur för att nå målet. Pannbenet börjar sätta sig, men nervositeten ger sig inte.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Emelie

  Är tanken med tillskotten att ersätta mycket av den ev maten på högre höjder som du kanske inte roligt får ner? (Där en shake kanske är lättare att få ner än fast föda) . Riktigt spännande och nervigt nu när zet snart börjar närma sig din återkomst!
  Då får hålla dig borta från sjuka människor denna gången. Det ska bli(som förra gången) så förbannat spännande att följa din resa igen!
  Så otroligt häftigt. Det är ju inte direkt en resa en helt vanlig Svenson gör?

  1. happyhiker

   Japp, aptiten sjunker på lite högre höjd och kosten blir väldigt mycket kolhydrater. Inte så mycket vitaminer och mineraler. Så tänker boosta kroppen så gott det går. Kanske skapar det lite bättre förutsättningar. Ju bättre kroppen mår, desto mer kan den jobba med acklimatiseringen primärt och inte behöva arbeta med allt annat. Som du säger så måste jag undvika sjukdom mm.

Lämna ett svar