You are currently viewing En händelserik vecka har passerat.

En händelserik vecka har passerat.

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Har väldigt många bollar i luften nu och veckan var både hektisk och kaotisk.

Det är högtryck på mitt jobb efter en omorganisation och där min enhet är underbemannad, så det är minst sagt lite turbulent på jobbet. Mitt i allt det så hade vi en konferens på annan ort också, så jobbet snodde bra mycket av min fritid nu i veckan. Jag lyckades ändå ordna med vaccination, fota kort till visum mm och fortsätta med utrustningsförberedelser – och få in träning i schemat. Yay. Veckans negativa del var att jag begärde en ”second opinion” på min värkande hand efter skidolyckan och fick komma till en ny läkare på en handspecialistklinik. Han dömde ut första läkarens utlåtande fullständigt. Istället för att röra handen så mycket som möjligt, som första läkaren sa, så visade det sig att jag har en ledbandsskada och en spricka i ett brosk och handen måste vila! Helt galet. Jag har tappat 4 veckors läkning på att jag fick fel diagnos av första läkaren. Bara att börja om och nu måste jag ha en skena som låser ner handen så den får läka ifred. Det positiva i det negativa är dock att jag har ett par veckor kvar och hinner kanske, kanske få skiten att läka ihop lite innan jag reser.

Utrustningsmässigt så har jag snart fått ihop allt. Det är lite saker som ska kompletteras fortfarande, men ska se över allt denna helg. Jag ska börja provpacka också då jag tror att jag kommer att få problem med bagagevikten. Jag får ta med mig 30+8 kg och jag misstänker att jag kommer att landa på runt 45 kg. Flygbolaget tar typ 500 kr/kg om man överskrider vikten, så det är inga småpengar de vill ha. Därav ska jag nog försöka börja packa väskorna också och väga av dem lite och se redan nu hur jag ligger till.

Jag har bestämt mig för att klättra med mina nya Black Diamond Sabretooth-stegjärn, med CLIP-bindningen som visade sig vara enormt mycket lättare att komma i och ur med storskor. Jag kommer således att försöka sälja mina gamla Grivel-stegjärn. Likaså har jag bestämt mig för att klättra med Lowe Alpine Manaslu 65:75 som ryggsäck. Den är tung, men den är rymlig och lättpackad och bär lite tyngre packning riktigt bra, så i och med att jag ska klättra med syrgastuber mm, så är det bra med en lite rymligare ryggsäck. Tuberna väger en del också.

Jag har även fått ett samarbete i veckan med Proteinbolaget, vilket glädjer mig enormt! Att få boosta kroppen med kosttillskott tror jag kommer att göra susen på berget. Kan jag bromsa muskelnedbrytningen och vidmakthålla bra energinivåer, hålla vätska osv och boosta bygget av blodkroppar, så skapar det helt klart bra förutsättningar för en lyckad expedition.

Sakta men säkert så faller pusselbitarna på plats och jag börjar bli mer och mer taggad. Inom kort kommer några pressreleaser att skickas ut också och just nu väntar jag på mer info från min arbetsgivare, som verkade vilja nappa på att skicka med mig en flagga till toppen på världens högsta berg.

 

Lämna ett svar