You are currently viewing Stegträning och mer alpin träning

Stegträning och mer alpin träning

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

En liten filmsnutt får skildra lite av det jag upplevde i isfallet på Everest förra året. 

Filmsnutten är från förra årets försök att bestiga Everest, rätt högt upp i isfallet. Det syns kanske inte, men jag står på en platå som är knappt 1 meter bred uppe på ett istorn och vid båda sidorna om platån är det en duktig fallhöjd. Balans kan man träna året runt och jag står på en balansplatta i köket när jag lagar mat bland annat, men tekniken med att gå på stege är mer av en färskvara. Nu när jag närmar mig expeditionsstart, så är det dags att bygga en liten ”hinderbana” ute på tomten och nöta lite stegjärnsteknik på stege.

Det gäller som vanligt att bara ta det lugnt, inte stressa och ta en fot i taget. Inte börja flytta en fot förrän man känner att den första är säkrad osv. Dock tyckte jag de vågräta stegarna nästan var mindre läskiga än de lodräta. Ihopknutna med snören halvvägs bara och verkligen 100% vertikala och 3-4 st på varandra. Jag fick verkligen ta en paus när jag kom upp till toppen för man spänner sig duktigt när man klättrar uppåt och hela tiden måste kolla var man sätter stegjärnen mm.

Nu till helgen får det bli stegjärnsträning och börja få in lite vana.

Lämna ett svar