You are currently viewing All utrustning testas och kompletteringsinköp fortsätter

All utrustning testas och kompletteringsinköp fortsätter

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Jag är inte helt nöjd med utrustningen ännu och jakten på de sista prylarna fortskrider. 

Jag väntar på lite töväder för att testa de nya stegjärnen, men vill verkligen se att de inte bygger upp snö undertill (vilket gör dem livsfarliga). Ryggsäcken som får följa med till Everest får nog bli Lowe Alpine Manaslu trots allt, men jag är inte supernöjd. Jag tycker verkligen den är för tung. Jag överväger just nu att köpa en lättare ryggsäck att ha för approachen och för eventuella dagsturer i området, men så fort jag ska upp till de högre lägren så ska jag alltid ha med mig min -30 dunsovsäck (enorm!) och min dunjacka. Bara det fyller ju en ryggsäck. Jag stör mig dock på att jag ska släpa på 2,5 kg i ”tomvikt”, dvs bara ryggsäckens vikt. Det är sådan galen skillnad om man känner på en ryggsäck som väger 1,7 kg intill.

Jag saknar en tunnare mössa och ett par fleecehandskar med läder i handflatorna. Oftast när man jobbar med rep så vill man ha läder i handflatorna då repen bränner rätt duktigt med friktion, men på dagen när man klättrar är det så pass varmt att softshellhandskar osv är overkill. Jag har faktiskt med mig ett par montörshandskar från Jula. Tunna, ofodrade och vita vilket inte alls är så dumt när solen steker på.

I övrigt så fortsätter jag att testa ALLT. Just nu står värmesulorna på full effekt för att se att de fungerar, både kablage och batterier. Liggunderlag är uppblåst och trycktestas. Jag tar på mig alla kläder och kollar så de inte fått revor eller annat.

Det börjar onekligen kännas att det bara är veckor kvar till avresa nu!

Lämna ett svar