You are currently viewing Mitt livs jobbigaste träningspass.

Mitt livs jobbigaste träningspass.

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Jag har genomfört en del riktigt tuffa tävlingar, som de två gångerna jag sprang 110 km i fjällen på sub 24 tim – men dagens träningspass var ett riktigt mastodontpass.

Traillöpning är det jag brinner för och min huvudsakliga träningsgren inför mina berg, men jag hade inte räknat med att det skulle bli så pass jobbigt som det blev idag. Tanken var att springa min klassiska runda i Göteborgs vackraste naturreservat; Vättlefjäll. Jag har en 20 km-runda där, där man nästan helt undviker bebyggelse och där man passerar flertalet sjöar. Riktigt vackert såväl sommar som vinter och jag måste nästan alltid stanna och fota när jag springer den rundan. Idag var det dock bara första sträckan som var upptrampad och resten var så gott som ospårad (en enda person hade trampat lite, men med kängor och jag fick ta mitt eget spår tills jag blev helt ensam med att spåra i snön). De höga knälyften och den lösa snön som hela tiden snodde energin jag producerade i löpsteget, körde slut på mina ben helt. Med bara ett par kilometer kvar så var jag seg som sirap och allt var fruktansvärt jobbigt. Svetten rann, näsblodet rann, jag hade krampkänningar och var så otroligt orkeslös – men fortsatte att sätta en fot framför den andre och försöka ta mig framåt.

Väl framme vid en sjö som jag vet är bara 1,5 km från bilen, så kom tårarna. Det var så underbart att nå sjön och jag stannade och lapade lite sol i en minut bara för att försöka energisätta mig mentalt inför sista rycket. Det fungerade och jag fick lite piggare ben sista kilometern, men OJ vilket träningspass det blev. Jag har nog aldrig tidigare i hela mitt liv blivit så slut på ett träningspass att jag staplat mig fram och jag till och med kröp på alla fyra uppför en backe när jag inte orkade stå upp.

Denna slinga är rätt jobbig även sommartid, men den lösa snön tog verkligen ut mina krafter totalt idag. En grymt go mental kick att nå bilen och känna att jag klarade av att ta mig runt. Riktigt bra boost till min träning och kommande veckors uppväxling med träningsintensitet nu.

 

Lämna ett svar