You are currently viewing Ryggsäck: Gregory Denali 75

Ryggsäck: Gregory Denali 75

Test av en riktig expeditionsryggsäck!

[P_REVIEW post_id=1602 visual=’full’]

Ryggsäcken var den tyngsta i testet (2,72 kg) och jag hade någonstans där en förväntan om att den skulle påvisa att den var värd den tunga vikten. Resultatet blev dock inte så. Säcken kändes väldigt lik Baltoron som var 300 gram lättare.

Ryggsäcken andas ”packa tungt” och känns alpin i utförandet. Den har en nästan slät ryggpanel och ventilerar knappt alls. Ryggsäcken kändes överlag väldigt hård och jag upplevde den inte speciellt komfortabel alls.

Bärsystemet var rejält tilltaget och skulle jag packa riktigt tungt, så skulle den här säcken hålla vikten bra på kroppen. Däremot så tyckte jag inte säcken var så trevlig för lite lättare vikt, utan det här är mer en ryggsäck som är som en arbetshäst.

Det finns en ögla för karbiner och isutrustning och det finns en liten ficka på höftbältet, men det är riktigt svårt att få ner en modern smartphone i den och den rymmer inte mycket överlag. Det finns fack för vattenflaskor och stretchficka på utsidan.

Justeringsmöjligheterna är nästan obefintliga.

Överlag hade jag förväntat mig lite mer av en ryggsäck som är så pass tung och verkar så pass gedigen. Den kändes lite föråldrad i tänket och fick testets näst lägsta betyg.

Notis; jag beställde hem ryggsäcken på prov och valde att inte behålla just denna ryggsäck.

Lämna ett svar