You are currently viewing Ryggsäck: Gregory Baltoro 75

Ryggsäck: Gregory Baltoro 75

Test av er välrenommerad ryggsäck.

[P_REVIEW post_id=1613 visual=’full’]

 

Då var det dags att sätta tänderna i en ryggsäck som fått riktigt höga betyg och utmärkelser på olika siter och i tidningar. Ryggsäcken är lite lättare än Denalisäcken, men klassas ändå som över medel i vikt (2,4 kg). Materialet känns dock gediget och bidrar säkert till den lite högre vikten.

Första intrycket var att ryggsäcken såg ut att vara skön. Den satt bättre på min kropp än Denalin, men ventilationen var begränsad till ett smalare mittparti på ryggen. Jag hade hellre sett ett mer välventilerat ryggparti. Höftbältet känns aningen mer vadderat än Denalisäcken, men är ändå rätt stumt. Under testet så upplevde jag dock att ryggsäcken tryckte en aning bak i svanken och ner på rumpan. Jag hade motsvarande känning med Denalisäcken, men det var precis som att ryggsäckens ländryggsstöd hamnade lite fel, åtminstone på min kropp.

Bärsystemet är stabilt och det märks att man kan lasta säcken rätt så tung. Den håller sig betydligt stabilare på 20 kg än vad t.ex. Osprey Atmos gör.

Höftbältet har varsin ficka, men ännu en gång så reagerade jag på hur små fickorna var. Det gick inte att få ner min smartphone, eller i varje fall inte med sitt fodral på. Det fråntar lite fickornas funktioner om man bara kan få ner någon enstaka energibar. Topplocket har en lite annorlunda ficka som öppnas runt om locket.

Ryggsäcken har begränsad justeringsförmåga, och det kan vara en orsak till att jag tyckte att den inte passade så bra på min kropp.

Överlag är ryggsäcken robust och andas kvalitet. För den vikten hade jag dock velat se bättre ventilation i ryggsystemet och lite mer praktiska fickor, som t.ex. större fickor på höftbältet. Jag personligen uppskattar också lite mer vaddering och tycker t.ex. Osprey’s säckar har mycket skönare remmar och bälten. Är man intresserad av Baltoro 75 så tycker jag att man samtidigt ska utvärdera och prova den lättare Stout 75 samt kanske också jämföra mot Ospreys bärsystem och se vad man trivs bäst med.

Lämna ett svar