You are currently viewing Mycket snö och mera backträning i Bollebygd

Mycket snö och mera backträning i Bollebygd

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Blev lite vinter även här på västkusten i år, lika bra att passa på att expeditionsträna.

Körde några vändor upp och ner i skidbacken Bollekollen i Bollebygd. De har ordnat ett rätt bra snödjup i backen nu. Blev lite vinter här på västkusten i år ändå.

Mycket av backträningen går mest på att förbereda mig mentalt. Fysiskt kan jag inte bygga upp mig så mycket mer nu på så kort tid, men att ta på mig storskorna, stegjärnen, klätterselen och bara mata på gör att jag vänjer mig vid tanken på det som komma skall. Jag börjar tänka berg, jag börjar tänka expedition och jag börjar tänka Everest. Jag känner mig faktiskt mer nervös i år för isfallet då jag vet hur läskigt det var förra året. Just därför ska jag ut och träna på stege på tomten igen någon dag nu för att även där känna att jag förbereder mig mentalt. Ju mer jag kan känna mig förberedd och preparerad, desto mer kan jag sätta ett fokus och ett lugn på berget.

Mina storskor kändes inte alls sköna varken idag eller igår, så jag ska ta och prova dem med en högre socka. De nyper åt benet lite på ett oskönt sätt, så ska se om jag kan addera lite mer vaddering med en tjockare socka, eller om det är läge att släppa upp lite på snörningen. Personligen tycker jag skorna har ett mycket sämre snörsystem än mina G2SM som har boalåsning som möjliggör att man kan låsa ner foten mer längre ner och släppa upp lite mot smalbenet till.

Drog på mig en hel del blickar idag iaf från alla föräldrar och barn som åkte pulka. De undrade allt vad det var för stolle som gick upp och ner med klätterutrustning.

Återkommer med utlåtande från ryggsäcksutprovningen där jag snart har gått igenom alla ryggsäckar och jämfört dem.

Lämna ett svar