You are currently viewing Stavar för traillöpning: Leki Micro Trail Pro

Stavar för traillöpning: Leki Micro Trail Pro

Ultralätta och kompakta stavar för traillöpning.

Vid traillöpning och framför allt bergslöpning och skyrunning, så är stavar guld värda, framför allt i rejäla uppförslut. Man får ner kraften på ett annat sätt och får upp kroppshållningen till en mer fördelaktig position. När stavarna inte används är det en fördel om de är lätta, går snabbt att vika ihop och hålla i handen eller stoppa i löparväst/ryggsäck.

Leki Micro Trail Pro är riktigt lätta stavar och har ett klicksystem som gör att man drar till staven i överkant och då låser den ihop alla sektioner i ett snäpp. Det går lite lättare om man låter staven hänga vertikalt. För att demontera staven är det ett enda tryck, så kan man vika ihop den. Stavarna är så pass lätta att det går utmärkt att springa med dem i handen. Handledsremmen är lite annorlunda mot för vanliga remmar. Dessa är fästen som man sätter på handlederna och låter dem vara där, sedan när man behöver använda stavarna så fäller man ut dem och klickar fast handledsremmarnas öglor i stavens handtag. Där sitter man fast tills att man trycker på staven upptill och låser upp mekanismen och kan koppla sig fri från stavarna. Inte fullt så lätt att manövrera som man kanske ser på reklam, men fungerar bra och det blir en rejäl nedlåsning. Istället för en tunn rem runt handleden bara, så blir mer eller mindre hela handen nerlåst mot staven och det gör det skönare att fortplanta energi ut i stavarna.

Det enda jag ångrar är att jag inte köpte Vario-staven istället. Dessa går inte att justera längdmässigt, utan har en fast längd. För traillöpning gör det inget, men om man ska kunna kombinera stavarna med vandring och bergsklättring, så är det en fördel om man kan korta av staven i uppförslut och förlänga det i nedförsbackar.

Lämna ett svar