You are currently viewing Utrustningsleveranser och kommande recensioner

Utrustningsleveranser och kommande recensioner

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Lägger beställning efter beställning på prylar just nu och kommer lägga upp fler recensioner och utvärderingar på bloggen inom kort.

Har beställt och fått hem medicin och sjukvårdsprylar och har nu gett mig på ryggsäckar, handskar och stegjärn. De stegjärnen jag har är jag inte så nöjd med då jag tycker de är för svåra och för pilliga att få på. När det är kallt, man har tjocka vantar och det är mörkt och lite bråttom, så vill jag bara kunna få kliva i stegjärnen, snäppa fast dem och få börja gå. Inte massa pill och stök. Har beställt ett par Black Diamond Sabretooth med två olika bindningar från utlandet, så väntar på att få hem dem och få prova dem på mina Olympus Mons Evo-skor.

Handskar så insåg jag att klättringen genom isfallet med alla rep och stegar och hela tiden arbete med karbiner, krävde ett par relativt tunna och tekniska handskar. Jag hade ett par i fleece, men de blev rejält brända av repelleringen ner på Lobuche då det var en slags gummibeklädnad i handflatan. Jag vill och behöver nog ett par tunnare tekniska läderhandskar, mer för att skydda händerna och kanske inte så mycket för själva värmen. Jag kommer att beställa hem lite olika handskar och prova så jag får en bra kombo där jag kan ha en tunn linervante under som lite värmeboost om det behövs. Samma sak där, när man står med folk på kö bakom sig, så vill jag att det ska gå fort att hantera karbiner och allt ska bara flyta på smidigt.

Ryggsäckar är också på gång att utvärderas. Jag trivs med säckar i storleken runt 65-75 liter. Större säck tycker jag verkligen inte behövs, inte för sådana här berg. Möjligen på Denali. Den ryggsäcken jag har nu har en fördel att den är regnsäker, så behöver inte fippla med regnskydd mm. Den är kompatibel med klättersele, har bra förvaring för stegjärn, isyxa, öglor för karbiner osv – men den är otroligt oskön i bärsystemet och den sitter som slickad mot min rygg och ventilerar inte ett dugg. Att bära den mitt på dagen i stekande sol är inte roligt alls. Har beställt hem 6-7 ryggsäckar som jag valt ut där jag vill prova lite andra bärsystem, testa lite mer ventilerade ryggpaneler och jämföra överlag.

Jag gillar att packa lätt och ha minimalistisk packning, men samtidigt så vill jag ha bra funktioner. Jag vill enkelt kunna komma åt vattenflaskor utan att jag måste ta av mig ryggsäcken varje gång, jag gillar fickor på höftbärarbältet för lätt åtkomst till snacks, bars mm. Samtidigt ska ryggsäcken vara kompatibel med klättersele så det inte blir kaka på kaka och jag behöver bra förvaring för t.ex. isyxor mm. Återkommer redan till helgen med en utförlig utvärdering och test av ryggsäckarna som är på gång!

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Christian

    Om du inte redan tittat på Exped thunder 70 ryggsäcken så rekommenderar jag den varmt. Använt på flera berg som Aconcagua, Elbrus och i Nepal.

    1. happyhiker

      Bra tips!

Lämna ett svar