You are currently viewing Inventering av all utrustning pågår

Inventering av all utrustning pågår

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Det är en hel kvälls jobb att bara gå igenom medicin och hygienartiklar och räkna på förbrukning… 

Jag har begränsning i hur mycket vikt jag kan ta med mig på flyget och även hur mycket expeditionen kan frakta, samt jag bära själv till de högre campsen på berget. Det gäller att inte snåla, men jag kan heller inte ta med mig på tok för mycket. Jag försöker räkna på hur mycket smärtstillande tabletter jag behöver. Jag är en sådan som helst undviker piller, men på 7000 meters höjd är kroppen så pass ansträngd som den är så bara ett par huvudvärkstabletter kan vara det som avgör om jag klarar toppförsöket eller ej. Det vore ju lite tråkigt att lägga ut sexsiffrigt belopp på ett äventyr och komma hem och ångra ännu ett misslyckande för att jag inte gett mig de bästa förutsättningarna… Så förutom värktabletter så åker det med antidiarrépiller, antiinflammatoriskt, vattenreningstabletter, skavsårsplåster, sårsalva, antiseptisk salva, solskyddskrämer och gudars vet allt. Det är en lång lista där jag får inventera det som blev över efter förra försöket och se hur mycket jag måste komplettera.

Bara en sådan sak som hygienservetter, för röven och för övriga kroppen. Jag behöver räkna på vad som händer om jag råkar ut för världens magsjuka och ta höjd för det t.ex. De där servetterna kanske man kan anse som löjliga då jag oftast har tillgång till lite toapapper iaf, men faktum är att det är sådana små detaljer som påverkar trivseln och upplevelsen enormt. Att fräscha upp armhålorna med en våtservett efter en lång dags tur på berget, där man saknar rinnande vatten osv och att få gå och lägga sig och inte känna doften av äckelpäckel är magiskt skön. Samma sak den dagen man får tvätta upp lite kläder i basecamp och få känna doften av något nytvättat och rent. Det ger en längtan till civilisationen och en viss hemlängtan, men gör en också på gott humör. Då är det lite lättare att härda ut de lite svårare stunderna.

Så dagens fråga är hur många gånger jag tror jag behöver torka mig i röven på världens högsta berg….

 

Lämna ett svar