You are currently viewing Träning och förberedelser inför Everest!

Träning och förberedelser inför Everest!

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Det börjar dra ihop sig lite smått och jag utmanar ödet med nya sporter! 

Jag har gjort en plan och börjat steppa upp lite nu inför nästa Everestförsök. På hemmaplan håller jag på att riva ut inredningen och ytskikt i mitt garage, mögelsmittat material som inte är så trevligt. Planen är att åtminstone sanera och fräscha upp garaget innan jag åker. Likaså behöver jag montera en ny slinga till gräsklipparroboten och jag har lite fix på min tomt som jag skulle behöva ordna innan jag åker. Jag hoppas dock att mars månad kan bli en fin månad med kanske en tidig vår, så det blir roligare att fixa utomhus.

All utrustning ska gås igenom. Varje klädesplagg ska kontrolleras. Jag vill inte få några överraskningar på berget som jag hade kunnat undvika genom planering och kontroll.

Jag behöver komplettera med lite inköp och jag ska nog handla mig en ny ryggsäck, nya stegjärn + några nya handskar. Medicin, värktabletter, stjärtservetter, snacks osv ska handlas. Det är över 180 rader i ett excelark som ska bockas av inom kort.

På mitt jobb behöver jag ta in en konsult och göra en överlämning, så det är massor att förbereda där så någon kan täcka upp för mig när jag är bortrest.

Sist men inte minst så behöver jag förbereda min kropp och fysik samt den mentala biten. Jag ska köra en ”crash diet” nu och försöka turbosläppa lite kroppsfett, så det kommer bli 14-21 tuffa dagar där kroppen kommer få ta all energi från protein + eget kroppsfett efter att glykogendepåerna är tömda. Jag hoppas jag kommer att klara det mentalt utan att bli för mycket zombie (hjärnan behöver kolhydrater). Jag ska vässa träningen och nu kommer det mer specifik Everestträning, med träning på stegar mm inför isfallet igen samt en hel del ryggsäcksträning. Härom dagen impulsköpte jag ett par längdskidor, vilket var lite järvt då jag inte åkt sedan högstadiet. Jag tappade räkningen på hur många gånger jag ramlade men jag bröt i varje fall ingenting tack och lov.  Jag var totalt urusel på skidor och allt var bakhalt och jag tog mig knappt framåt. Ramlade typ mest. Ska bli intressant att se om jag kan träna upp tekniken och lära mig åka på riktigt. Jag kunde det ju i högstadiet på något jäkla vänster…

Nu höjer vi temperaturen lite här på bloggen och trappar upp postandet. Förra helgen växlade jag mer fokus mot bergsbestigning och denna helg lägger jag i andra växeln.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Romana

    Ja, då är Du verkligen på G! Håller tummarna! 😀

    1. happyhiker

      Tack! Vi får se om jag har vädret, kroppen och turen på min sida i år 🙂

Lämna ett svar