You are currently viewing Då är 2018 igång med förberedelser för nästa äventyr

Då är 2018 igång med förberedelser för nästa äventyr

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Året har som det brukar, gjort en rivstart på alla plan. Dags att försöka skapa ett magiskt 2018!

Jag kommer att behöva styra om till mer bergsanpassad träning nu och ladda på riktigt inför återbesöket i Nepal och mitt andra och sista försök med Everest. Det kommer att bli lite tight dock för det är inte speciellt många veckor kvar till avresa egentligen och jag har massor som behöver förberedas, både med mitt hus, min egen kropp och mentala inställning, den helt galna utrustningslistan, förberedelser på mitt jobb osv. Jag kommer att behöva ha en actionlista och nästan som en projektplan för att inte missa något och för att se till att jag får progress på allt som ska göras.

Nu denna helg satsar jag på en galen utmaning, men ska prova att springa 8 mil genom terräng, vilket kommer ta hela söndagen. Klockan ringer 03:00 i natt och sedan börjar logistiken ner till starten som går 06:00. Därefter räknar jag med att komma hem sent på kvällen och på något magiskt sätt försöka ta mig iväg på en tjänsteresa på måndag igen, hur jag nu ska kunna klara av att vakna då. Det blir ett test där jag ska se hur jag hanterar fysisk utmattning och smärta över längre tid och målet är inte att klara någon viss tid eller få någon viss placering, utan bara att fullfölja loppet, förhoppningsvis med mer erfarenheter och en mental boost som följd av det.

Jag har ytterligare någon tävling som jag ska köra innan jag åker till Nepal, så detta kommer ta lite fokus.

Jag kommer att behöva lägga fram precis all utrustning och gå igenom rubbet och verkligen fundera på vad tusan jag hade för lessons learned från förra försöket på Everest. Vad saknade jag? Vad ska jag handla? Behöver jag köpa utrustning och komplettera med något nu, så är det som vanligt beställningar från utlandet och det kan ta sina veckor att få hem något. Bland annat är jag missnöjd med den ryggsäck jag har och jag har börjat snegla på en ny ryggsäck, men det är svårt att hitta en perfekt expeditionssäck. Jag vill att den ska vara lätt och att den ska ha bra fickor och lösningar för alpin utrustning, samtidigt som den måste vara stor nog för att rymma en syrgastub mm. Större säck är lättare att packa också när det är -40 grader och man sitter med feta handskar i ett högt läger. Sedan ska den helst passa ihop med klättersele, så det är mycket att tänka på. Jag behöver dock ta det beslutet typ NU och snabbt få hem en säck att prova, för känns det bra så måste jag träna in mig på just den säcken och se till att den sitter bra mm.

Erfarenhetsmässigt sett så lärde jag mig massor nytt på förra försöket på Everest, så inför nästa försök nu så kommer jag att ha en annan strategi klar för mig. Jag återkommer om det, men ledordet är att ta det LUGNT på berget. Jag måste släppa tävlingsskallen och bete mig som en snigel, trots att det känns skämmigt och trots att man framstår som en blekfet otränad västerlänning. Jag måste lämna prestigen hemma och sätta ALLT fokus på att nå toppen genom att ta hand om mig själv och min kropp och hälsa till max.

Nåväl, först och främst nästa utmaning nu, 82 km ultramarathon över stock och sten.

 

 

Lämna ett svar