You are currently viewing Avslutad träningsvecka på Gran Canaria!

Avslutad träningsvecka på Gran Canaria!

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Då var jag på hemmaplan igen, efter en rätt lyckad egenkomponerad träningsvecka!

Jag drog iväg själv på en sistaminutenresa över julen nu och spenderade min fritid på Gran Canaria. Huvudfokuset var att få springa i bergen och jag fick uppleva magisk natur och storslagna vyer! Varvat med bergslöpning, så körde jag på ett lokalt gym i Puerto Rico och sprang en sväng på sanddynerna i Maspalomas också. För att transportera mig upp i bergen så hyrde jag en scooter, vilket var absolut enklast att ta sig fram med längs de slingriga vägarna. Det tog dock sin tid, upp emot 2 timmar, att köra från sydkusten och upp till där  jag kunde starta löpningen. Det var fina stigar, men samtidigt så slogs jag av hur bra vi har det här i Sverige med eldsjälar som märker upp våra vandringsleder och håller dem i gott skick. På Gran Canaria var ledmärkningen oftast helt utebliven och jag hamnade vilse gång på gång och fick stanna och kolla karta och GPS.

Riktigt härligt att få sol och värme i varje fall och gott om tid för träning och återhämtning. Massor med god mat och jag kände mig aldrig ensam heller då jag hade sällskap av kackerlackan Sture på 7 cm i köksskåpet…

För bättre utväxling på löpningen, så är det nog så att det fortfarande är alperna som är bäst och då sommartid, men nu svensk vintertid så är det inte så tokigt att välja Kanarieöarna eller t.ex. Mallorca. Det var kanonbra temperatur att springa i, dock kyliga vindar som varvade med de värmande solstrålarna om vartannat, så jag trodde jag skulle åka på en förkylning faktiskt. Det var skönt dock att känna att lungorna fixade den kalla luften, så det blev ett bra test på min fysik nu efter Everest.

Härnäst väntar en sista tävling för i år och sedan om någon vecka ytterligare, så ska jag köra en riktig monstertävling och se om jag kan köra skiten ur kroppen fullständigt. Jag behöver fortfarande skala bort lite fett och trimma ner kroppen lite, så jag kommer att växla in på min diet igen (egentligen inget mer avancerat än järnkoll på vad jag stoppar i mig) och det kommer att bli mängder med matlådor. Planen är att deffa 6-8 veckor nu och sedan fylla och ladda kroppen lite under mars månad, för att skapa en bra grund inför ett nytt Everestförsök.

Lämna ett svar