You are currently viewing Backträning i skidbacke

Backträning i skidbacke

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag körde jag alpin träning igen, på samma sätt som förra vintern inför första Everestförsöket.

Blandade och starka känslor när jag tog fram storskorna och stegjärnen idag igen. Har inte haft dem framme sedan Everest och det kändes ovant och kom starka minnesbilder från hur jävligt det är att försöka få på sig stegjärnen när man är flåsig av höjden, det är kallt, man jobbar med vantar och endast har pannlampans sken till hjälp. Jag hade rejäla problem flera gånger, inte minst då man också är klädd med bulkiga kläder. Det är mycket som är sååååå mycket enklare här hemma i Sverige, än halvvägs upp på världens högsta berg kan jag lova. Precis det enklaste bestyr blir till ett jätteprojekt så fort man kommer upp på höjd och i kombination med kyla.

Fick ett bra pass idag, men tog det lugnt för att inte gå ut på tok för hårt. Som det ser ut nu så kommer jag åka iväg på en egenkomponerad träningsresa inom kort och fokusera på att både ladda energi mentalt men också lyfta formen både med styrketräning och konditionsträning. Planen är att åka till Gran Canaria och köra traillöpning på stigarna i bergen kombinerat med pass på gymet, strandlöpning och löpning i Maspalomasöknen. Det blir en slags kickstart på det träningsprogram jag får följa fram tills det är dags att resa till Nepal igen.

Mitt citat för dagen får bli ”failure can be the best experience for a 2nd try”. Lyckas jag en andra gång så får jag se första misslyckandet som en pusselbit på vägen dit. Misslyckas jag en andra gång, så kan jag i varje fall känna mig värdig som inte gav upp i första taget.

Lämna ett svar