You are currently viewing Vintertrött med längtan efter årsbokslut!

Vintertrött med längtan efter årsbokslut!

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Snart dags att avsluta 2017 och blicka fram emot ett spännande 2018! Fortsatt tankeverksamhet runt Everest pågår. 

Jag känner mig precis som många andra just nu, rätt vintertrött. Vill bara få lite julledigt och få andas lite. Håller på att se om jag har råd och kan få ihop ekonomin, så att jag kan ta en träningsresa ensam och fly julen mm. Det vore fantastiskt gott att få en vecka med dels mental avkoppling och få ladda energi på riktigt, dels få boosta kroppen med lite värme och ljus. Min tanke är att se om jag kan åka någonstans där jag kan satsa stenhårt på träning och köra flera timmars träning varje dag. Det blir en bra kickstart på 2018 och ger mig också tid att få reflektera och planera mer inför Everest 2018.

Jag har egentligen inte tagit beslutet fullt ut, dvs jag har inte beställt expeditionsresan ännu. Det börjar dock bli dags, men jag känner att jag vill sätta mig och gå igenom min ekonomi en gång till. Bara så jag inte sätter mig i någon dum sits. Jag kommer oavsett om jag gör ett nytt försök att ta en jätterisk, för jag kommer att sätta mig i en ekonomisk sits där jag inte längre har buffert för att ta en oförutsedd utgift, t.ex. något katastrofalt som händer med mitt hus eller med min katt Sune. Det löser sig säkert ändå om det skulle hända, men jag vill verkligen känna att beslutet för ett nytt försök ÄR helt förankrat i mig själv och genomtänkt så att jag förstår vad jag faktiskt håller på med och inte bara rusar iväg efter mina drömmar.

Det är blandade känslor runt Everest också och jag har så många minnen från årets toppförsök. Blandade minnen. Rädsla, adrenalin, svårt att äta, avskyn över toalettbesöken, helikopterevakueringen, de underbara människorna, det läskiga sjukhuset, hostan, magsmärtorna innan och efter resan osv. Det är en sådan mix att beroende på vilket minne jag plockar fram, så känner jag olika känslor inför ett nytt försök.

Samtidigt vore det en sådan helt galen revansch OM jag skulle lyckas på ett andra försök. Det skulle på ett sätt vara häftigare än att klara av det på första försöket. Det visar att min tjuriga och envisa sida, med målmedvetenhet och fighting spirit gör att jag ger verkligen inte upp. Jag viker inte ner mig, utan som en bowlingkägla reser jag mig hur många gånger jag än blir nedslagen.

Nåväl, fler än TVÅ försök med Everest blir det dock inte. Skulle jag misslyckas en andra gång så är Seven Summits och Everestdrömmen över för alltid. Inte ens om jag skulle vinna pengar, så skulle jag orka med ett tredje försök varken mentalt eller fysiskt. Det är sådana satsningar och kroppen bryts ner så enormt fysiskt med varje bergsförsök också. Skulle jag misslyckas en andra gång, så skulle jag ändå känna lite mer stolthet över att åtminstone ha försökt två gånger och inte gett upp efter första gången.

Nu kommande dagar kommer det lite fler uppdateringar med utrustning och annat som jag har laddat upp och ska lägga upp här. Ambitionen är att försöka få färdigt Everestfilmen från årets försök också.

Namaste!

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

    1. happyhiker

      Stämmer fint det! Har varit en vecka på Gran Canaria och laddat nu 😉

Lämna ett svar