You are currently viewing Träning och tävling i full fart

Träning och tävling i full fart

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Balansgången nu är att vässa fysiken stenhårt – utan att bli skadad.

Jag håller på att rita upp ett träningsschema där jag lägger in specifika träningar för just Everest, t.ex. med stegjärn och storskor ute i snö om det nu blir lite snö här på västkusten, samt träning med stegjärn på aluminiumstegar mm. Jag söker efter någon brant klippa där jag kan öva på vertikal repellering också, då jag vill ha med mig mer erfarenhet inför isfallet.

Viktmässigt behöver jag droppa några kilon som satt sig runt magen. Man kan väl säga att jag kom hem lite för tidigt från Everest nu i våras, så jag fick med mig en buffert hem som jag hade räknat med att göra mig av med på berget. Utöver det så blev jag lite för mätt lite för ofta i somras, så jag behöver helt klart bli lite smidigare och droppa väck lite fett. Dock får jag inte bli rippad, för då kommer kroppen enbart att bryta ner musklerna och inget annat när jag blir katabol över 5000 meters höjd.

Styrketräningen är viktig, men inte primär. Jag är redan nu tillräckligt stark, men jag ska ändå vässa styrkan lite mer. Styrketräningen är också överlägset bäst på att boosta viktnedgången. Utöver det så ska jag köra en backutmaning och se om jag kan sätta ett Göteborgsrekord, på att vara den som har bestigit Brudarebacken flest intervaller på raken. Tävlingsmässigt så har jag två tävlingar eller eventuellt tre inbokade nu, men det kan bli en fjärde också som jag håller på att skaffa mer info om. Det är mest för att boosta självförtroendet och få ut så mycket av min träning som jag bara kan. På tävlingar tar jag ut mig på ett sätt som jag aldrig kan uppnå annars.

Jag sneglar också på en sistaminutenresa nu, där jag avser åka iväg ensam och träna + koppla av en vecka. Tuffa träningspass varvat med vila och inte minst solsken och värme, något jag känner att jag verkligen saknar nu.

Gör jag ett nytt försök med Everest nu, så är det alltså väldigt nära till avresedatum. Jag måste verkligen köra järnet nu – men får verkligen inte bli skadad.

Bild från helgens backpass med en vän från min hemtrakt i Norrland. Underbart!

Lämna ett svar