You are currently viewing 8848 m calling.

8848 m calling.

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Meningen med livet. Finns det en sådan? Vilken är din? Min?

Jag har funderat. Massor. Jag är en av de svenskar som har fått klättra genom isfallet upp till camp2 på Everest. Vi är inte ens 30 personer som har gjort detta. Av nio miljoner. Jag borde känna mig stolt, nöjd, fräck, tillfredsställd – men jag gör det inte. Jag har en gnagande tanke baserad på faktan att jag kom inte upp. Jag besteg aldrig världens högsta berg. So what?! Det är liksom inte så att om jag lyckas bestiga Everest så blir jag rik, får en fru, får familj osv. Nja.

Jag har funderat mycket på döden, det ska jag inte sticka under stolen med. Som ensam/ensamstående så kommer det ändå tankar som ”har jag allt i ordning” och ”vem ska ta hand om detta”. Jag funderar över vad jag kommer dö av. Trafikolycka? Äventyr? Cancer? Jag har funderat på vilka som kommer gå igenom mitt liv när jag är död och vad de kommer att finna (måtte pornhub-kontot vara dolt) 🙂

Facit kommer faktiskt döden med. Jag kan inte spekulera. Jag kan välja att leva ett liv där jag undviker döden till varje pris, eller jag kan välja ett liv där jag ”lever på håret” till att dö. I och med att jag är ensamstående och solo så har jag ett val jag kan göra som många andra inte kan. Jag kan välja att leva livet utifrån vad jag och enbart jag känner för.

Jag har startat den första processen med att frigöra pengar för ett nytt Everestförsök; jag har tagit ett blancolån. Steg två är att sälja av mig de aktier jag har genom jobbet, tyvärr sådana aktier som det hade varit klokt att behålla på sikt, men om jag tänker att jag ändå inte lever om 3 år så vad ska jag då med de pengarna till? Steg tre är att sälja av mig saker jag inte använder på blocket, precis ALLT som känns överflödigt. Jag tänker lägga mitt liv i vågskålen ännu en gång, men denna gång är jag öppen med intentionerna. Jag ska upp. Eller lägga ner. Jag vill göra ett nytt försök att bestiga världens högsta berg, som en amatör, en vanlig ”average joe” som bara har kontorsjobb och lite 40-årskris.

 

Lämna ett svar