You are currently viewing Mot nya mål – jag SKA upp på 8000 meters höjd.

Mot nya mål – jag SKA upp på 8000 meters höjd.

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

En månad har passerat sedan förra uppdateringen här, men livet har inte stått still. Tvärtom. Fokuset har bara varit skiftat. 

Jag står just nu med det största och dyraste renoveringsprojektet hittills för mitt hus – en uppfräschning av min infart och parkering med murbygge, gräsmatteavjämning, ny belysning, stenläggning och annat. Det är ett brutalt mastigt projekt som jag egentligen skulle behöva lägga all min fritid på. Jag har mentalt valt att fokusera på det, men parallellt med det så har jag känt ett ökat sug efter bergsbestigning igen. Min utrustning ligger i vardagsrummet fortfarande och jag ser 8000-meterskläderna varje dag. Tanken slår mig att jag köpte inte utrustningen för att misslyckas på Everest. Jag köpte utrustningen för att lyckas.

Jag vet ännu inte om jag vill göra ett nytt försök med Everest, eller välja en annan topp. De är dessutom svindyra och jag saknar finanserna för dem. Jag känner mig dock inte färdig, utan mer som om jag har något otalt och oklart. Kommer jag upp på en 8000-meterstopp så är det ett sätt att ändå lyckas. Misslyckas jag så kommer jag aldrig mer att göra ett försök på 8000 meter. Jag kommer säkert att bestiga berg, då det är en fantastisk upplevelse, men nöja mig med ”låga” berg som 5-, 6- och 7000-meters berg. Det kan fortfarande vara fantastiska äventyr, men inte lika kostsamma eller extrema.

Oavsett vilket berg jag väljer, så måste jag sätta ett stenhårt fokus på det nu. Jul- och nyår närmar sig med stormsteg och jag måste på riktigt köra skiten ur mig nu. Det innebär stenhårda träningsscheman, ökat fokus på bra kost, jag har förstärkt med inköp av kosttillskott och kommer att börja med att titta på motivationsvideos igen, gå igenom allt mitt material från Everest och börja printa ut bilder och annat som påminner mig om uppdraget och får mig att sätta fokus på riktigt – även de dagar med tråkigt höstväder och bristande energi och motivation.

Mer uppdatering kommer för nu blir det åka av.

Lämna ett svar