You are currently viewing Årets sista tävling på G!

Årets sista tävling på G!

 • Inläggskategori:Blog
 • Kommentarer på inlägget:6 kommentarer

Snart dags för en bergsmarathon igen, men denna gången är ribban lågt placerad. Det vankas Bagheera Fjällmarathon Sälen. 

Efter senaste äventyret har jag svängt tillbaka till att fokusera på livet i allmänhet, med träning, husrenovering, jobb och att ta mc-kort, så lite mer vardag överlag. Jobbet har startat upp på allvar nu och jag kommer att ha mycket att fokusera på i höst. Allt som ska bli färdigt med kåken innan vintern behöver också fixas nu och ska jag ta mc-kort så brinner det i knutarna. Det blir en sista tävling nu i år, om jag nu inte kör någon till lokal tävling, men det känns som om min tävlingssäsong faktiskt är över. Nu åker vi till Sälen snart för en fjällmarathon och för min del blir det mer som ett träningspass och lite socialt umgänge bara, där jag inte kommer att springa på tid eller så utan mest försöka ha roligt och njuta av omgivningarna. Har aldrig varit i Sälen, så det blir kul att se en relativt känd del av Sverige åtminstone för skidåkande personer i södra delarna av landet.

Senaste två veckorna har Everest kommit på tapeten igen och det har varit en hel del bergssnack överlag. Jag märker att jag har fortfarande inte bearbetat Everest, inte på samma sätt som jag bearbetade de övriga bergen jag besteg. Jag är liksom inte färdig med mina egna tankar ännu och jag tror att jag har tryckt tillbaka dem lite undermedvetet genom att fokusera på massa andra saker. Jag skulle behöva sätta mig i lugn och ro en kväll i uteloungen eller lägga mig i utespat och bara reflektera. Fundera, känna efter, klura på nästa steg osv.

Jag har ett sug i magen som skvallrar om att jag börjar bli sugen på ett bergsäventyr igen, men frågan är just vilket. Något udda berg? Ett nytt försök med Everest? Haka på goa vänner och försöka brottas med Denali? Det finns flera alternativ, men av helt olika dignitet. Utrustningen ligger fortfarande framlagd i vardagsrummet och påminner mig också. Jag känner mig inte färdig med isyxa, stegjärn och klättersele – tvärtom.

Känner mig överlag frisk och återhämtad i varje fall och både styrka och kondition byggs upp nu, så för att vara en 40-taggare så känner jag mig i riktigt bra form mot för vad man kanske förväntas vara i min ålder. Skönt!

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Emelie

  Break a leg ? Och det är alltid lika roligt när du börjar prata om äventyren ? Jag fattar ju dock innte att du inte springer i sömnen ?

  Och du har du inte lärt dig att 40 är ingen ålder längre ?

  1. happyhiker

   Hahah, lite så. Det börjar klia i äventyrstarmen lite nu igen 🙂

 2. Maria

  När man äntligen pustat ut så börjar du igen ? Du borde ligga i ditt spa flera kvällar och titta på himlen och fundera igenom dina kommande projekt. Sälen låter lagom. Everest, inte så lagom. Kanske gå en kurs? Göra något helt annat? ? Kul att följa dig och dina spännande äventyr iaf!

  1. happyhiker

   Haha, jag tar ju MC-kort nu, det får ju liksom räcka som ”annat”. Börjar bli sugen på berg igen nu!

   1. maria

    Ja för MC är ju helt ofarligt. 40 års kris? ? Kanske yoga?:)

    1. happyhiker

     ha ha, äschdå, lite sporthoj mår man bara bra av 😉

Lämna ett svar