You are currently viewing Dags för Hornindal Rundt – Norges tuffaste bergslopp!

Dags för Hornindal Rundt – Norges tuffaste bergslopp!

Ska bli så gott att andas Norsk fjälluft och få blicka ut över Norges alla vattenfall, fjordar och berg under 75 km 5600 höjdmeter Skyrunning Ultra Marathon!

Det är dags för ett litet prov av min kropp, både fysiken och pannbenet. Nu ska vi se vilken form jag har i efter Everest och alla sjukdomar. På lördag 08:00 går starten på 75 km, som i sig inte är en jättelång distans i min värld längre. Inte efter att jag kört Fjällräven Classic och Tierra Arctic Ultra på 110 km. Detta är alltså en marathondistans kortare – men sju resor jobbigare med alla höjdmeter. Jag ska upp på sex bergstoppar och totalt 5600 höjdmeter, där högsta toppen kommer efter ca 2 mil och är snöklädd.

Jag måste ha med mig energi och obligatorisk utrustning som förstärkningsplagg mm. Jag kommer att springa nattetid och behöva pannlampa. Maxtiden för loppet är 30 timmar, men bara fem personer var långsammare än 24 timmar förra året. Det gör att jag tror att 24 timmar är en rimlig måltid för min del och om kroppen svarar upp bra och om jag klarar att hålla magen intakt (lätt att den rasar när man trycker i sig gels, sportdryck osv och springer så många timmar utan riktig föda) så siktar jag på sub 20 timmar. Det vore en fantastisk bonus om jag klarade sub 20.

Halvvägs in i loppet så kommer jag att ha en drop bag som väntar på mig. Där blir det nya rena sockar på fötterna, lite omplåstring av eventuella skavsår och framför allt avslagen cola, citronmuffins, chips och godis. Ska försöka trycka i mig så mycket som går där och hoppas på att magen inte brakar ihop av det.

Det här blir den fysiskt tuffaste utmaning jag ger mig på hittills, med relativt hög skaderisk under alla utförslöpningar som jag måste göra, ut för branta stenrös mm. Let’s do this!

 

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Emelie

  Sitter med flagga och hejar på dig som tusan från Hisingen !
  Du är grym som gör sånahär knepiga saker!
  Hoppas du inte åker på allt för många skavsår o skador! Kram??

  1. happyhiker

   Tack snälla här med då 😉

Lämna ett svar