You are currently viewing Ah men hosta upp med det då!

Ah men hosta upp med det då!

Senaste nytt från sjukhuset är att jag blir här ännu en natt.
Jag har hostat lite för mycket inatt så de vill behålla mig på sjukan en natt till. Som om jag inte var uttråkad nog.

Igår kväll larvade jag mig med droppställningen och försökte fota roliga selfies. Efter rockstjärneselfien så fotade jag en där jag dansade tryckare, men hade inte räknat med att läkaren skulle komma in just då…

Får hitta på andra lekar som inte riskerar att hålla mig kvar på sjukan ☺

Fick precis träffa första läkaren igen vilket var bra. Alla prover är inte klara ännu, men lite mer klarhet fick jag. Röntgenbilderna såg bra ut, men doktorn säger att hon hör spår av Hape  (lungödem). Det verkar dock vara det lilla. Infektion är det stora. Om det är lunginflammation och vilken typ får övriga prover ge svar på. Det förklarar dock massor. Trötthet, seghet, högt flås, minskad aptit mm. Jag kan ha haft det en längre period och det i sin tur kan ha ökat påfrestningen på kroppen och i sin tur dragit igång höjdsjukan. Hon trodde dock jag är återhämtad inom 1v.

Precis efter det nu så träffade jag expeditionsledaren här och han vill inte ta några risker med mig alls, utan ska jag göra ett nytt försök så blir det låååångsamt. Vi får se, en dag i taget.

Dessa sjukdomar är vanliga. Över 5000m läker minsta lilla grej mycket långsammare. Kall och torr luft retar gallfeber på kroppen. I basecamp är det som en symfoniorkester med hostattacker och slemspott, men av olika slag. I tehusen är det så packat med folk att alla byter snor med alla. När man gör ett toabesök i naturen med byxorna nere i -25 är inte tvål, vatten eller handsprit prio – utan att bli klar så snabbt att händerna inte förfryser. Kort och gott är sådana här expeditioner en guldgruva för både bakterier och virus och ett redan ansatt immunförsvar pga höjd & kyla är öppet mål.

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Ildiko Stadling

    Vad vi blev glada att du hämtade dig så fort! Lyssna bara på läkarna och ta till dig
    deras råd. Lycka till älskade sonen!

Lämna ett svar