You are currently viewing Berget jag ska bestiga är….

Berget jag ska bestiga är….

Lördag 22a april. Varför måste fem ryssar låta som en hel armé?
Maken till ljudskapande människor. Ingen som helst hänsyn till att alla andra redan lagt sig i gäststugan – eller inte klivit upp då de var lika brötiga imorse när alla andra sov. Blev riktigt skogstokig men ensam ilsk svensk vs 5 spritfeta ryssar var dåliga odds.

Desto bättre avslut på gårdagen med supertrevligt umgänge med två brittiska tjejer som bombade mig med frågor om mitt äventyr. Likaså kanonstart på lördagen med fantastiskt väder! Vilken helt otrolig natur. Detta slår allt jag någonsin sett och upplevt innan.

Väl framme i basecamp efter en dag med tunga steg (på nytt inte acklimatiserad för höjden och på nytt slagen hjälte i värmen) så träffade jag australiensaren som ingår i samma expedition. Det skar sig nästan direkt.  När han började prata om hur han ”fuckade” allt och alla så kände jag bara att honom vill jag ha så lite som möjligt att göra med. Ingen matchande personkemi alls. Han är kines ursprungligen och påminner om Chang eller vad han hette i filmen Baksmällan. Lite senare på kvällen så fick vi en bra dialog ändå, jag får helt enkelt spela ut hela mitt sociala register för att den här expeditionen ska fungera. Vi ingår trots allt i samma team.

Kan jag kommer jag dock hålla mig för mig själv. Australiensaren ska försöka ta två toppar utan syrgas och han är mer erfaren och ligger före mig i schemat. Vore gott om han kunde starta sin topptur före mig men jag är rädd för att hans sherpa behöver min och tvärtom.

Har knutit fast svenska flaggan på tältet och gjort en utrustningskoll så all klätterutrustning verkligen har kommit fram (en helikopter flög upp en duffelväska till BC).

Nu börjar del två av äventyret och nu börjar det läskigaste och tuffaste jag någonsin utsatt mig för. Med nytt rekord i höjdmeter med basecamp på 5286m så är jag alltså framme vid världens högsta berg och ska försöka ta mig upp på Everest. Innan jag börjar med det ska jag troligtvis klättra och träna på Lobuche vilket blir en riktigt tuff utmaning det med om några dagar. Namaste!

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Tomas

  Misstänkte att det var så! Vad härligt, stort lycka till 🙂

  1. happyhiker

   Tackar! ☺

 2. Simon

  Vafalls! Här sitter jag och kollar på filmen Sherpa och kommer på att det var ett bra tag sedan jag kollade in den här bloggen och så visar det sig att du ska upp på EVEREST. Riktigt mäktigt! Ha en god tur och hoppas att vädret tillåter ett lyckat toppförsök. Trodde inte alls att du var så långt fram utan att du skulle bränna av någon av de lägre topparna men nu blev jag riktigt taggad och kommer i princip att livestreama den här bloggen ! 🙂

  Var en kille från mina trakter som traskade upp i fjol, han hade köpt någon modern regulator som skulle spara på syre på toppförsöket men den frös sönder efter en kvart så det blev en (lyckad) attack utan syrgas. Antar att du kör med syrgas?

  1. happyhiker

   Jepp kör med syrgas och vi har också nyare regulatorer. Får se hur det går. Fyller 40 nu den 28e så planen var just att vara på Everest då ☺

Lämna ett svar