You are currently viewing 400 höjdmeter. Gånger tre.

400 höjdmeter. Gånger tre.

Sjukt jobbig dag – vilken approach!

Approachen här är mycket tuffare än på Elbrus, Kilimanjaro och Aconcagua. Det går upp och ner hela tiden och har varit brutalt varmt. Värmen slår ut mig rejält och jag lyckades inte dricka tillräckligt fort kontra svettdropparna från den plaskblöta tshirten.

Idag gick det upp och ner hela tiden och rätt galet med höjdmeter också. I värmen var det som att bestiga berg i öknen.

Rätt tråkig sträcka dock och nu vill jag bara få komma till basecamp. Flera dagar kvar dit dock. Alla jag möter och pratar med här ser det som sitt stora äventyr, att få komma till basecamp på ett av världens högsta berg. För mig är detta en transportsträcka. Även om jag njuter av omgivningen så är det liksom kämpigt att nå ”målet” som är tältet som blir mitt hem kommande månad.

Mest av allt hoppas jag på att jag kan bli kvitt förkylningen nu innan. Jag sover med värmeväxlaren/masken nu för att ge luftvägarna lite varmare och fuktigare luft. Kan varmt rekommendera min air trim. Den är guld värd här.

Imorgon blir det ytterligare en massa höjdmeter, efter ett besök hos en munk som ska ge mig ännu en ceremoni. Namaste!

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Sam

    Krya på dig!
    Perfekt med 400m x3 höjdmeter som ”konditionsträning” nu på väg till BC 🙂

    1. happyhiker

      Tackar! Faktum är att detta är grym träning. Ligger i hög pulszon flera timmar per dag, varje dag. Skulle ha gjort ett coopertest före och efter.

Lämna ett svar