You are currently viewing På plats i Kathmandu

På plats i Kathmandu

Namaste! Första delen av resan har gått bra.

Jag var riktigt nervös på Arlanda då kvinnan i incheckningsdisken intill mätte och vägde allt. Även handbagage. Jag drog på min bästa charm och fick igenom allt mitt bagage iaf, puh.

Sedan en lång resa med byte där jag vände på sömnen helt. I Kathmandu tog det dock stopp. Två timmar för att komma igenom flygplatsen. Flera flyg samtidigt och kaos med alla som skulle ansöka om visum. Givetvis ställde jag mig i fel kö och köade för 15-30 dagars visum istället för 90. Bara att börja om.

Det var en befrielse att komma till hotellet men det blev en lång middag sedan på en koreansk restaurang med expeditionsfolket. Verkar som om jag möter en Australiensare sedan i basecamp men tills dess är jag ensam. Idag har jag träffat högsta gurun i Kathmandu och fått en ceremoni och en token som ska hänga runt min hals hela vägen till toppen. I eftermiddag ska vi ha genomgång av syrgasmasken och regulatorn. Imorgon flyger jag med ett litet plan till Lukla och där träffar jag min sherpa Kipa. Sedan börjar vår trekk på riktigt och kommande veckan kommer jag att röra mig i byar i bergen.

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Sam

  Bra start!
  Lycka till och ha roligt 🙂

  1. happyhiker

   Tack Sam! Det ska jag ☺

  1. happyhiker

   Tack Kenneth! Dröjer ett tag till nästa uppdatering troligtvis.

   1. Emelie

    men du dokumenterar allt med foto och video? som vi senare kommer få se hoppas jag på!

    1. happyhiker

     Givetvis!

 2. Tomas

  Lycka till och god tur!

  1. happyhiker

   Tack snälla!

Lämna ett svar