You are currently viewing Dags för Äventyr!

Dags för Äventyr!

Sista förberedelserna nu och nervositeten är maxad, först och främst inför resan….

Jag har haft det svettigt senaste dagarna, minst sagt. Magproblemen som jag fick förra veckan slog sönder min planering helt. Jag halkade efter med arbetsuppgifter på jobbet och inte minst packning och förberedelser. I lördags när  jag skulle packa allt för att köra till Norrland, upptäckte jag att ena kabeln till värmesulorna var av. Panik! Kom med tjutande däck in till en butik – en av få butiker i Sverige som hade den på lager – och lyckades få tag på nya sulor 2 min före stängning. Sedan rallykalle hela vägen till Norrland med packning, katt och hela rubbet.

Därefter har jag haft det svettigt här med packningen. Jag klarar nämligen inte viktbegränsningen på bagaget. Jag kommer också får problem när jag kommer till Nepal och måste packa om allt, men jag får ta ett problem i taget. Första flyget med SAS är lugnt, där får jag ha 2×20 kg, så det är inga problem. Däremot andra flyget med Qatar, där får jag ha 30 kg totalt incheckat på 7 kg handbagage. Hur jag än gjorde så landade jag på 34 kg incheckat – där varje kilo kostar 50 dollar extra.

Sent igår kväll lyckades jag packa om så att om jag tar min vanliga 70-liters ryggsäck som handbagage (tar jag bort höftbärarbältet och locket så kan jag komprimera ner ryggsäcken) och om jag tar på mig kängorna på flyget, åtminstone tills jag är ombord, så får jag loss lite vikt. Handbagaget kommer dessutom att vara tuuuungt, likaså mina fickor…  då kanske det kan gå.

Problemet jag får sedan i Nepal är att jag får ha max 10 kg incheckat för inrikesflyget och 5 kg handbagage. Jag kommer att lämna lite prylar på hotellet i Kathmandu, men det är inte mycket. I värsta fall får jag köpa en liten duffel till där och skicka ett extra bagage med frakt, för min stora duffel som jag skickar med fraktflyg kommer vara precis sprängfull. Jag får ta ett problem i taget dock. Nu ser jag fram emot att först och främst få ha checkat in på utrikesterminalen och se att flyget är i tid. Nästa stressavlastning blir att se att väskorna kommit fram till Kathmandu.

Jag kommer medvetet ligga lite lågt med uppdateringar första veckan, kanske något livstecken ibland bara, men annars väntar jag tills jag når base camp. Då kommer jag gå ut med vilket berg jag befinner mig på och vilken utmaning jag har denna gång. Jag kommer troligtvis att använda en generisk bild här på bloggposterna och ha begränsat med möjlighet att ladda upp bilder från min resa, då jag filmar det mesta med Go Pro’n istället. I den mån det går sedan när jag har WiFi i base camp så kommer jag då och då att posta lite statusar här.

Stay tuned – låt äventyret börja.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Christopher

    Spännande:) Jag kommer verkligen och hålla tummarna för att du får en så bra resa som möjligt. När jag var där och skulle flyga inrikes till Lukla, så var vikten på vårt bagage 20kg + 10kg handbagage, resten gick med Jeep till Lukla och där lastades det om på bärare och Jak. Du kommer och få en fantastisk upplevelse. Ett otroligt folk. Jag lämnade landet med en stor saknad i hjärtat, och hoppas på att få möjlighet och komma dit igen.
    Sköt om dig och lyssna på kroppen.

    1. happyhiker

      Tack! De har ändrat inrikesreglerna nu så nu är det 10+5 kg. Skickade resten med fraktflyg I morse. Nu börjar äventyret på riktigt ?

Lämna ett svar