You are currently viewing Stolt över att representera Sverige!

Stolt över att representera Sverige!

Även om det inte är en tävling eller något sådant, så är det ändå märkbart att nationalitet är av intresse på expeditioner. Denna gång kommer jag vara väl skyltad. 

En flagga kommer att hängas på tältet i Base Camp och den andre ska med upp till toppen. Sedan är det lättare att känna igen mina duffelväskor mm, om jag nu lyckas få klisterlappar mm att sitta kvar. Jag tycker det kul att säga att jag är svensk när jag är ute på expeditionerna och det verkar som om vi har gott rykte inom denna sport. Många är nyfikna på landet, men här är det lite både på gott och ont. Jag märkte nu vid årsskiftet att synen på Sverige har förändrats lite, så det blir ofta en del politiska frågor också om hur vi egentligen har det. Givetvis ska IKEA tas upp också 🙂

Nu längtar jag på ett sätt lite till att få komma till Base Camp som blir mitt hem i ca 1 månad. Jag kommer att ha ett eget tremannatält så det kommer att vara skapligt gott om plats för min utrustning mm. Det börjar kännas lite pirrigt nu. Jag har ingen aning om vad för typ av väder som väntar mig, hur maten kommer att vara, vilka människor jag kommer att möta mm. Likaså från att resan börjar så är det nästan 10 dagar innan jag kommer till Base Camp denna gång. Inför detta berg måste jag acklimatisera mig redan för att ta mig till BC.

Lämna ett svar