You are currently viewing Ett riktigt skitläge.

Ett riktigt skitläge.

Jag upptäckte lite försent att Nepal kräver ett vaccin jag inte hade. Trodde jag var helt vaccinerad för Asien, men icke. Jag tog vaccinet i helgen och senaste tre dygnen har varit makabra… 

Tydligen hör jag till ”mindre än 1 av 10 får följande biverkningar”, för jag har bannemig haft salmonella på riktigt. Tyfoidfeber, som jag missat fullständigt, kan man få i fattigare länder som Nepal och som är en slags salmonellabakterie. Min sedvanliga tur. Först pillret av tre slog ut mig fullständigt och jag var helt däckad natten mot söndag. Velade och tvekade inför andra pillret som skulle tas igår, men efter att ha pratat med vaccinationskliniken samt infektionskliniken, så blev beslutet om att prova och köra det med, trots att magen inte var stabiliserad. Blev ännu en natt på toaletten, fast denna gång med surfplatta, böcker och spännband för att inte skjuta upp mig själv i omloppsbana…

Tyvärr har det sabbat denna veckas planering helt. Jag har panik över att jag missat de planerade träningspassen då jag vill få in åtminstone ett långpass till innan jag åker, men jag har fortfarande massor kvar som ska göras utrustningsmässigt. Jag måste lösa ett remspänne till mina stegjärn. Jag måste sy flärpar till storskorna. Jag måste ta hål på mina liners till storskorna om jag ska köra med batteridrivna sulorna som standard (överväger att skippa dem och köra superfeet istället fram till toppturen). Jag måste köpa en till Nalgeneflaska eftersom jag slarvat bort en som jag inte kan hitta. Dessutom ska allting packas, vägas och jag ska komplettera med snacks.

Utöver det ska minneskort till kameror tömmas, alla batterier laddas, jag ska klippa mig och raka mig en sista gång på ett par månader och mitt i allt har jag massor på jobbet inkl tjänstresa med obligatorisk hotellövernattning mm.

Just nu är det kaos, det var helt fel vecka och tillfälle att få magras på. Jag misstänker att hade jag valt injektion istället för oralt vaccin så hade jag varit hur bra som helst. Nu struntar jag i det, jag stoppar vaccinkuren och försöker bromsa magen med immodium, så får det bli vad det blir.

Lämna ett svar