You are currently viewing Filmklipp: Repellering och hantering av jumar på Bollekollen

Filmklipp: Repellering och hantering av jumar på Bollekollen

Behövde få känna på lite statiskt rep och även fräscha upp knutar mm, så det blev en tur till skidbacken Bollekollen igen.

Gick upp till det brantaste partiet i själva liftbacken, där det är lite klätterkänsla i lutningen. Övade lite på att fira ner mig med ATC-hink och med firningsåtta, likaså övade jag mig på att hänga i repet och växla till en ascender/jumar och dra mig uppåt igen. Försökte lita på rep och sele och bara det är något som jag får öva på, men ju mer man använder prylarna desto mer litar man på dem och känner sig bekväm med att luta sig bakåt över ett stup och veta att allt är ok.

Allting blev inte klockrent idag. Jag gjorde en butterflyknut åt fel håll och jag fipplade en del med både rep och remmar, men just därför var dagens träning ack så viktig. Detta gör att jag skärper till mig med rephanteringen och jag ska fortsätta öva på att slå knopar hemma i lugn och ro.

 

Lämna ett svar