You are currently viewing 100% fokus och mental laddning

100% fokus och mental laddning

Det är allvar nu. Utmaningen är inte långt bort alls och jag måste vakna upp lite ur vardagens ekorrhjul som bara rullar runt.

Idag har jag en dedikerad fokusdag. Jag ska iväg och försöka träna repellering och jag ska gå igenom utrustningen på nytt. Ska hänga ut sovsäckar osv på en sista vädring och spraya igenom dem med lite såpvatten mm, bara för att fräscha upp prylarna lite. Det gör mer än vad man tror att krypa ner i något som doftar gott och känns rent när man är iväg på en lång expedition. Den lukten avtar dock galet fort väl på berget i takt med att en själv inte luktar hallon längre 🙂

Jag ska idag läsa på mer om berget och expeditionen igen och försöka föreställa mig alla faser jag ska gå igenom. Det är nu hög tid att bygga självförtroende. Från och med idag och fram till avresa så kommer jag att jobba dagligen med att försöka tro på mig själv, tuta i mig själv vetskapen om att jag kommer att klara det. Jag kommer att fixa mitt livs hittills största utmaning. Jag måste faktiskt också inse att jag inom loppet av 1,5 års tid har vänt mitt liv från ett grått liv med en depression på slutet och en känsla av ensamhet som var väldigt negativ – till en känsla av att jag lever igen. En känsla som jag byggt på genom att bestiga tre av de sju världsdelarnas högsta berg.

Det är dags att försöka ta med mig nervositeten jag har – för denna gång är jag både nervös och faktiskt också lite rädd, känner mig lite feg – och omvandla de tankarna till mental kraft istället. Tankarna och energin finns redan där, den ska dock omsättas och fokuseras på rätt saker. Rädsla ska konverteras till respekt. Nervositet ska konverteras från negativ nervositet, till nervositet som pirret i magen inför julafton som barn eller pirret i magen hos spelarna inför en VM-final i fotboll. Det går inte att börja en sådan final med att vara nervös och rädd för att täppa till bakåt – för då är förlusten ett faktum.

Jag kommer inte acceptera en förlust eller ett misslyckande förrän det faktiskt är ett faktum. Nu, istället, är det dags att sätta ner foten på riktigt. Jag. Ska. Upp.

 

Lämna ett svar